У СРПСКОЈ ИСПЛАЋЕНА ПЛАТА ОД 246.506 КМ, ПОЗНАТО И КОМЕ

Највећа плата у Републици Српској исплаћена у овој години износи тачно 246.506 марака.

Ту плату добио је радник из Источног Новог Сарајева који је запослен у трговини на велико дуванским производима.

На листи десет највећих пријављених појединачних нето примања по основу радног односа у Републици Српској на другом мјесту налази се Бањалучанин чија је плата за скоро 150.000 марака мања од прворангираног.

– Ријеч је о раднику са платом од 100.414 марака, а који је запослен у трговини на велико машинама за рударство и грађевинарство  – казали су „Гласу Српске“ у Пореској управи.

И идуће три позиције држе Бањалучани запослени у дјелатности остало новчано пословање (посредовање).

Тако трећеранигарни се може похвалити са платом од 91.562 марке,  док су  четврторангирани и петорангирани скоро са идентичном платом, која износи 78.618, односно 78.311 марака.

И шесту позицију држи њихов суграђанин, само што је он запослен у дјелатности производње основних фармацеутских производа, а његова плата у овој години износи 69.027 КМ.

Листу Бањалучана прекида радник из Источног Новог Сарајева који је запослен у трговини на велико дуванских производима, а чија плата износи 67.077 КМ.

И посљедње три позиције на листи десет највећих пријављених појединачних нето примања држе Бањалучани и то запослени у трговини на велико дуванским производима, остало новчано пословање (посредовање) те дјелатности болница.

И њихова плата је недосањан сан за већину радника у Српској, јер је онај са осме позиције зарадио за мјесец 66.103 марке, док девето мјесто држи плата од 66.029 марка. Посљедња ништа мање славна позиција припала је раднику који је за један мјесец добио плату од 60.801 марку.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име