ТЕША ДИ РИНЧИ ИЗ ДЕРВЕНТЕ ЈЕ НОВО ИМЕ НА МУЗИЧКОЈ СЦЕНИ И СМАТРА ДА ИМА ХИТ (ВИДЕО)

Дервентски пјевач и музичар Горан Тешановић са сарадницима ових дана приводи крају монтажу спота за пјесму „Диринчим“, прву од четири ауторске пјесме са којима почиње нову фазу своје музичке каријере која траје већ двадесет година. Пјесме је снимио у сарадњи са познатим композитором Нинославом Нином Адемовићем у Београду.

Одабир четири пјесме којим ће у пуном смислу запловити естрадним водама никако није био лаган посао, а одабране су пјесме које припадају различитим жанровима.
– Спот за пјесму „Диринчим“ је угледао свјетло дана и мислим да ће бити хит. Ради се о тексту који на помало шаљив и весео начин описује нашу свакодневицу и вјечни недостатак пара, а у њој је засвирао и Момир Јовановић, прва виолина Србије.

„Диво моја“ је пјесма за све прилике, од кафане до свадбе, а у њој је дионице саксофона одсвирао Ферчо Мустафов, такође један од истакнутих сарадника Нине Адемовића. У нешто модернијој пјесми „Рај“ управо је Адемовић одсвирао све инструменте, док балада „Печат“ са друге стране подсјећа на Бијело дугме и Брегине уратке, описује Тешановић, додајући да ће Теша Ди Ринчи бити његово естрадно име којим ће се представити публици.

Адемовић је управо некадашњи дугогодишњи сарадник Горана Бреговића, а у својој богатој каријери је радио, између осталих, са музичарима попут Шабана Бајрамовића и велике руске звијезде Вике Циганове.
Ипак, захваљујући заједничком пријатељу који са Адемовићем свира у београдском „Џипси џез клубу“ остварени су први контакти, а након што је Теша Ди Ринчи отпјевао пар пјесама дошло је и до сарадње.

– Он је укомпоновао текстове које је писала његова пријатељица Беба Рајковић, за све пјесме је радио аранжмане и све су снимљене у његовом студију и са његовим сарадницима. Морам истаћи да се ради о врхунском професионалцу и великом човјеку, а искуство са њим је велика ствар и значи много за мене. Добио сам вриједне савјете, не само о музици, него о читавом естрадном послу. Волим рећи, да сам добио много више од 4 пјесме, задовољан је Теша вишемјесечном сарадњом са музичарем који је „направио“ више од 500 пјесама међу којима су „Ноћи у Сибиру“, „Kапи крви“, „Сплавови“, „Ја бараба а ти вила“, „Црне очи“, „Гарава“…

Велики је то искорак за Дервенћанина који се музиком бави двије деценије, а рачунајући похађање музичке школе и фолклорна друштва и много дуже. По завршетку средње школе кренули су наступи у локалима и слављима који трају све до данас, прича сад већ тридесетседмогодишњи пјевач.

– Појавила се жеља да направим искорак у каријери, а колеге кажу да нисам могао наћи бољег сарадника. Музика ме занима од малих ногу и хтио сам да наставим тим путем. Иако свирам и клавијатуре и хармонику, желим да се посветим само пјевању. Хиперпродукција на естради свакако постоји, али сматрам да квалитет ипак мора да се препозна, уз предан рад, таленат, труд и ангажман. Храбре ме реакције људи и колега који су већ чули пјесме и надам се да ће бити добро прихваћене од публике, каже Теша Ди Ринчи за крај, не искључујући могућност да са још неколико нумера, ове четири пјесме постану дио првог студијског албума.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име