ЗАШТО НИЈЕ ДОБРО СПАВАТИ У ЧАРАПАМА

Навика да спавамо ноћу у чарапама изгледа и није толико добра.

У реду је да повремено ако вам је хладно то урадите, али нека то не буде пречесто, јер успорава циркулацију, а може изазвати и неке од кожних инфекција.

Чарапе осигуравају да су наша стопала топла, што привремено може повећати циркулацију крви. Али ако дуже носите чарапе, учинак је супротан па се проток крви смањује.

Ризик од кожних инфекција

Обратите пажњу на врсту тканине од које су израђене ваше чарапе. Синтетички материјали, попут полиестера или најлона, нису угодни за кожу и не допуштају вашим стопалима да дишу. Ноћно знојење је прилично уобичајено, а ако спавате под тешким покривачем, влажно и топло окружење ствара савршено тло за размножавање бактерија које могу да утичу на ваша стопала.

Ако су неке јаке хемикалије, као што су боје и смоле, биле искоришћене за израду ваших чарапа, велике су шансе да ћете развити иритацију и осип. Ако су еластичне траке које држе чарапе на ногама преуске, могли бисте се пробудити с болним црвенкастим траговима. Као и сваки припијени комад одјеће, чарапе са уским еластичним тракама могу ограничити проток крви узрокујући отицање.

Утиче на тјелесну температуру

Када се ноћу одмарате, тијело наставља да ради и пуно тога се догађа док спавате. Температура тијела мијења се неколико пута током ноћи, а ми боље спавамо када нам је хладније. Ако носите чарапе које нису од прозрачних тканина, ваша тјелесна температура може порасти и ометати вам сан.

Извор: Б92

Фото: Илустрације

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име