Поводом околности које су се десиле у вези  пружања медицинске помоћи повријеђенима у саобраћајној незгоди 30.09. у раним јутарњим часовима у Александровцу, а по писању и коментарима на друштвеним мрежама, обавјештавамо јавност да је менаџмент Дома здравља предузео све поступке у доказивању истине која је свима јако битна.

С једне стране поштујући  право на хитну медицинску помоћ свих грађана, с друге да се  заузме исправан став  према запосленима Установе у тој смјени који се осуђују без аргумената по друштвеним мрежама, а који треба да сносе одговорност уколико  је дошло до било каквог пропуста али исто тако да им се извину они који пишу ако нису тачна писања

Затражене су  писмене  изјаве појединачно свих здравствених радника у смјени . Такође се инсистирало на  листингу позива према ДЗ и информацији  о исправности телефонске линије из Мтела јер се на позиве грађана и дежурног   полицајца добијао сигнал „број   није регистрован“ а запосленима телефон  није звонио.

С обзиром да раде частан и тежак  посао пун одрицања и помагања пацијентима  несебично у свим околностима јер то њихов хумани позив тражи од њих свакодневно.

Молимо  грађане за стрпљење и да не реагују исхитрено јер с тим наносе штету другима, а управо и њима та иста помоћ и подршка може затребати.

Повријеђена пацијентица је  збринута и у стабилном и свјесном стању превежена санитетом на УКЦ Бања Лука.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име