МИЛОРАД ДОДИК СЕДМИ ПУТ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СНСД-А

Милорад Додик једногласно је данас реизабран за предсједника Савеза независних социјалдемократа на седмом Сабору странке у Добоју.

Сабор СНСД-а у Добоју (Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja )

Додика је подржало 937 делегата који учествују у раду Сабора и бирају предсједника странке.

Додик је у извјештају, који је прије гласања поднио пред Сабором, поручио да стабилне републичке институције и имовина Српске никада нису упитне, као и да се СНСД годинама залаже за ова питања.

Додик је рекао да је СНСД заједно са својим коалиционим партнерима увијек обраћао пажњу на све категорије становништва у Српској.

Истакао је да се Уставни суд БиХ претворио у егзекутора који жели да елиминише Републику Српску и он је антиуставан, те као такав гази БиХ, чији Устав би морао да брани.

Сабор СНСД-а изабрао је и нови Главни одбор странке који броји 410 чланова.

Сабор СНСД-а у Добоју (Фото: РТРС)

Додик је истакао да појединци желе да смање снагу СНСД-а, као и да таквим особама поручују да је он ту да се бори за стабилност и мир.

– Боримо се за слободу српског народа. Устав БиХ говори о праву народа који живе у њој и ми се залажемо за то – рекао је Додик у обраћању пред Сабором СНСД-а након што је завршено гласање.

Он је поновио да је БиХ наметнута и присилна заједница, као и да ће се у неком будућем периоду можда створити могућност предлагања споразума о мирном разлазу између Републике Српске и Федерације БиХ.

На Сабору је једногласно усвојен и Статут странке који садржи одређене новине када је ријеч о организацији и јачању повјерења чланства у партију и њена опредјељења.

Сабор СНСД-а у Добоју (Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja )

 

Сабору СНСД-а у Добоју присуствовало је више од 2.000 гостију, симпатизера странке и других високих званица из Српске, БиХ, Србије, Русије, Мађарске, Румуније.

Предсједник СНС-а Милош Вучевић упутио је апел за солидарност и слогу у сложеним околностима по мале народе и изазовима на овом подручју, као и на Балкану, свијету, указавши на потребу доношења мудрих одлука у периоду када су актуелни дупли аршини у примјени међународног права над малим народима.

Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је на данашњем седмом Сабору СНСД-а у Добоју да Србија и његова партија чврсто стоје иза Републике Српске и њеног предсједника Милорада Додика и нагласио да Српска никоме није поклоњена и да је настала на борби српског народа и жртвама које је поднијела.

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да су Срби јединствен и недјељив народ, те да је јединство једини гарант за будућност српског народа у свим земљама гдје живи.

Мандић је на седмом Сабору СНСД-а у Добоју поручио да је неопходно очувати национално јединство.

Народи који живе у срцу Европе имају вјековне заједничке интересе и круцијално је да се ЕУ прошири и земље западног Балкана буду интегрисане, истакла је представник мађарске политичке странке Фидес Барбара Хегељуш у обраћању на данашњем седмом Сабору СНСД-а у Добоју.

Хегељушева је истакла да је интеграција западног Балкана круцијални безбједносни и економски интерес.

Лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да СНСД и његови партнери желе да чувају Дејтонски мировни споразум, право и правду, те да се на тај начин залажу да бољу будућност Републике Српске.

Лидер ДЕМОС-а Недељко Чубриловић поручио је да је ова странка од самог почетка партнер СНСД-а у спровођењу националних политика у интересу Републике Српске.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да очување Републике Српске треба да буде звијезда водиља СНСД-а и његовог лидера Милорада Додика.

Лидер Социјалистичке партије Српске Горан Селак истакао је да је Сабор огледало снаге СНСД-а који је снажна и моћна политичка организација у Републици Српској и БиХ.

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име