МЛАД СИ И ЖЕЛИШ ДА СЕ УКЉУЧИШ У ЈАВНА ПИТАЊА? ОНДА ЈЕ ОВО ЗА ТЕБЕ

Удружење грађана „ДОМ“ из Лакташа уз подршку Института за развој младих KУЛТ, организује радионице под називом “Млади за заједницу”, с циљем јачања позиције младих.
Позив је намијењен младим особама (18-30), који желе да се активно укључују у јавна питања.
Организатори најављују занимљива и интерактивна предавања, панел дискусије и радионице.
Активности се реализују у оквиру пројекта “Млади за заједницу” који има за циљ повећање броја младих који се активно укључују у јавна питања. Kроз овај пројекат млади ће бити у могућности да кроз радионице едукативног карактера, конкретне акције и дјеловање да унаприједе првенствено себе као личности, а онда кроз лични напредак и стечене вјештине и знања унаприједе заједницу односно окружење у којем бораве.
Активности на пројекту:
Панел дискусија – Важност друштвеног ангжмана младих за развој заједнице!
Презентација на тему важности активног ангажмана младих са примјерима добре праксе. Презентацију ће вршити три предавача који су друштвено активни и који иза себе имају остварене успјехе. Предавачи ће учесницима пренијети своја искуства и поуке.
Kомуникацијске и лидерске вјештине у пракси: Радионица за раст
Радионица почиње са предавањем о ефикасној комуникацији гдје ће се примарни фокус ставити на комуникацију са релеватним заинтересованим странама као што су локалне власти или донатори.
Циљ радионице је да се учесници науче како се могу обратити локалним властима за подршку, дозволе или друге потребне ствари за спровођење идеје и како се могу обратити донаторима са циљем прикупљања средстава. Учесници ће имати задатак да направе мејл који је намјењен локалним властима гдје од њих траже подршку, те мејл који је намијењен донаторима који служи као позив на састанак који има за циљ остваривање сарадње.
Млади у акцији: Разговори о изазовима и могућностима
Фокус радионице ће бити на томе да учеснике практично проведемо кроз цјелокупан циклус пројектног менаџмента гдје ће учесници развити своју идеју/иницијативу те је заокружити кроз попратне активности. Радионица започиње са едукацијом на тему креирања буџета за спровођење плана акције те како направити оптималан буџет.
Заинтересовани кандидати могу се пријавити путем мејла info.ugdom@gmail.com

#InstitutKULT #mladi #KULTCHANGE
Уз подршку: @institut_kult

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име