БИХ ИПАК НИЈЕ УВЕЛА САНКЦИЈЕ РУСИЈИ, А ТО ПОТВРЂУЈЕ ОВА АМЕРИЧКА МАПА

Вашингтон Пост објавио је чланак у којем анализира глобалне подјеле у свијету изазване избијањем рата у Украјини, а Босну и Херцеговину није сврстао у земље које су увеле санкције Русији.

Уз оцјену да се подјеле продубљују, аутори су приложили карту Европе на којој су приказане земље које су увеле санкције Руској Федерацији. На карти је приказана Босна и Херцеговина, која уз Србију чини једну од једине двије земље из овог дијела Европе које се нису придружиле рестриктивним мјерама против Kремља, преноси Kликс.

Подсјећамо, у Републици Српској траје полемика због информација да је наводно 22. фебруара из Министарства иностраних послова БиХ упућен допис Сталној мисији БиХ при УН-у у којем се од представника БиХ захтијева да на 11. хитном засиједању Генералне скупштине УН подржи Приједлог резолуције „Принципи који подржавају свеобухватан праведан и трајан мир у Украјини“ те да у име БиХ, прихвати статус резолуције.

Такође, опозиција од прошле године тврди да је БиХ увела санкције Русији спочитавајући тај гријех властима у Републици Српској, док власт у Бањалуци то демантује. Сличан став има и руски амбасадор у БиХ који тврди да БиХ није међу земљама које су увеле санкције Русији.

Прошле године у мају, након истих полемика и различитих изјава и интерпретација. испоставило се да се БиХ јесте придружила изјави о санкцијама, али да су санкције заустављене у Савјету министара.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име