КЛОКИЋ: РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРОСЛАВИЋЕ СЕ И У ЊЕМАЧКОЈ

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Kлокић рекао је Срни да ће сутра у Штутгарту бити прослављен Дан Републике Српске и послата порука да је Српска опредијељена ка миру, стабилности и да се 9. јануар прославља и ван територије Српске.

„Шаљемо поруку да се ова свечаност, Дан Републике Српске прославља и ван територије Српске“, рекао је Kлокић у Штутгарту уочи сутрашњег обиљежавања Дана Републике Српске у том граду.

Он је истакао да је Представништво Републике Српске у Њемачкој прво почело са прослављањем Дана Републике ван територије Српске.

„Задовољство ми је да смо се и ове године окупили у Штутгарту поводом прославе Дана Републике Српске. Данас смо се састали са представницима удружења која дјелују овдје у Штутгарту, као и са привредницима који овдје раде, а који послују заједно и са нашим фирмама из Републике Српске“, навео је Kлокић.

Он је рекао да су се чланови делегације Републике Српске у којој су и министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, предсједавајућа Вијећа народа Српске Сребренка Голић, посланик у Народној скупштини Српске Срђан Тодоровић данас у просторијама Представништва Српске у Штутгарту сусрели и са представницима Kонзулата Србије, који редовно дају подршку институцијама Републике Српске и Представништву Српске у Штутграту.

Kлокић је рекао да ће сва представништва Републике Српске у иностранству ове године обиљежити Дан Републике Српске, истичући да ће најсвечаније бити у Београду у Србији.

Састанак је организовао шеф Представништа Српске у Штутгарту Мићо Ћетковић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име