Завод за запошљавање Републике Српске је објавио информације о кретањима на тржишту рада и потребама запошљавања у 2021. години.
Информације су резултат истраживања које је проведено уз техничку подршку пројекта „Унапређење истраживања тржишта рада“ који финансира Европска унија. Први пут након једанаест година овакво истраживање је проведено у Републици Српској а у периоду од октобра до децембра 2020. анкетирано је 978 послодаваца.

Тренд показује да ће у 2021. половина од испитаних послодаваца запошљавати због планираног повећања пословања. Међу занимањима више и високе стручне спреме предњаче економисти и рачуновође, али и инжењери електротехнике, грађевине и машинства као и магистри фармације и свакако, програмери. Послодавцима су поред званичних квалификација важне и друге вјештине тражитеља посла.

У оквиру пројекта Заводу је пружена стручна подршка у прикупљању и анализи података, те у повећању видљивости резултата свих бироа.

„Иако пандемија још увијек траје и драстично утиче на економију, присутан је оптимизам код послодаваца. Њих чак више од 70 посто очекује раст обима пословања, а највише нових запослења очекује се у Бијељини и Приједору“, објаснио је др. Ранко Маркуш, водитељ пројекта „Унапрјеђење истраживања тржишта рада“.

Само истраживање дало је увид не само у кретања на тржишту рада, него и омогућило увид у позицију послодавца, шта им је важно и шта су њихови проблеми са радном снагом.

Наводећи проблеме приликом запошљавања, поред недовољног броја кандидата те одласка у иностранство, послодавци су истакли недостатак потребних квалификација, степена образовања, техничких вјештина, или потребног радног искуства. Истраживање је такођер показало да послодавци сматрају да тражиоцима посла из средње школе недостају потребне техничке вјештине или вјештине специфичне за посао.

Занимљиво је да су послодавци у истраживању открили и да кандидати често нису имали потребне вјештине које се односе на личност, став и понашање, попут комуникацијске, интерперсоналне, управљање стресом и временом. Осим што половина испитаних послодаваца планира запошљавања, трећина их је у прилици понудити праксу ученицима и студентима гдје могу стећи додатне вјештине неопходне за бројна занимања.

Послодавци се осим личног контакта, у више од четрдесет посто случајева користе бироима за запошљавање приликом тражења нових радника, због чега је важно да Завод унапређује своје аналитичке капацитете.

„Тражитељи посла често гледају само која се занимања траже у одређеном тренутку, али оваква истраживања управо указују на трендове на тржишту, а тиме омогућавају Заводу да у директној комуникацији са послодавцима планира своје активности како би се динамизирало тржиште рада, те превазишле баријере са којима су послодавци и тражиоци посла суочени “, закључио је Маркуш.

Укупна вриједност пројекта „Унапређење истраживања тржишта рада“ износи 1.282.500 ЕУР бесповратних средстава Европске уније, а имплементирају га конзорциј НИРАС, ГОПА и Служба за запошљавање Републике Француске у периоду од 1. септембра 2020. до 1. септембра 2022. године.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име