ВОЗАЧИМА ПУНИЈИ ЏЕПОВИ: ВЛАДА СРПСКЕ ПОНОВО ОБАРА ЦИЈЕНУ ГОРИВА НА ПУМПАМА

0
361

Влада Републике Српске донијела је Уредбу о одређивању марже која се примјењује приликом формирања цијена нафтних деривата, саопштило је данас Министарство трговине и туризма РС.

Уредбом се, како је појашњено у саопштењу, утврђује постојање услова за прописивање мјера непосредне контроле цијена на територији РС одређивањем максималних износа маржи које се примјењују приликом формирања цијена нафтних деривата.

– Предметном Уредбом трговцима који обављају дјелатност трговине на велико нафтним дериватима прописује се максимална велепродајна маржа у апсолутном износу од 0,06 KМ по литри деривата, док се трговцима који обављају дјелатност трговине на мало нафтним дериватима прописује максимална малопродајна маржа у апсолутном износу од 0,25 KМ по литри деривата – додаје се у саопштењу, пише Глас Српске.

Инспекцијски надзор над примјеном Уредбе, како се додаје у саопштењу, вршиће Републичка управа за инспекцијске послове посредством републичког тржишног инспектора и тржишног инспектора у јединицама локалне самоуправе, у складу са овлашћењима прописаних Законом о регулисању цијена и прописом којим се уређује инспекцијски надзор.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име