СУБОТА 02.01.2021.године ДAН ЖAЛOСТИ У БИХ!

0
133

ПОСУШЈЕ -Након вијести о смрти осам младих особа у Трибистову код Посушја, која је завила у црно цијелу БиХ првог дана нове године, одржана је ванредна телефонска сједница Савјета министара БиХ о проглашењу Дана жалости.

Како сазнаје klix.ba министри су једногласно донијели одлуку о проглашењу Дана жалости 2. јануара (сутра) због смрти четири дјевојке и четири младића у новогодишњој ноћи.

Дан жалости се обиљежава истицањем заставе Босне и Херцеговине на пола копља, односно јарбола, на зградама институција БиХ.

Медијске куће на територији БиХ, као и организатори културно-умјетничких и спортских манифестација, дужни су прилагодити своје програмске садржаје Дану жалости.

Раније је Дан жалости прогласила и Влада Федерације БиХ. Изрази саучешћа стижу из свих крајева БиХ, али и из региона.

У викендици код Посушја данас је пронађено осам беживотних тијела. Претпоставља се да је узрок смрти гушење, али званичан узрок смрти биће познат након увиђаја и обдукције тијела. Осам преминулих пронашле су особе из сусједне викендице које су такође славиле Нову годину.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је телеграм саучешћа породицама страдалих у несрећи у Посушју у којем је навео да је са великом тугом примио вијест о губитку младих живота у новогодишњој ноћи.

“Упућујем вам изразе најдубљег саосјећања. У овим тешким тренуцима наше мисли су са вама”, навео је Тегелтија.

Звиздић: Искрено саучешће породицама страдалих у Посушју

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић изразио је искрено саучешће породицама страдалих у Посушју.
“Јако ме је погодила тешка трагедија која се догодила у првом дану Нове године, у којој је страдалио осморо младих. Изражавам искрено саучешће породицама настрадалих младића и дјевојака и молим Бога да им да стрпљење и снагу због ужасног губитка”, пише у Звиздићевом телеграму саучешћа.

Пленковић изразио саучешће поводом трагедије у Посушју

Премијер Хрватске Андреј Пленковић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти осморо младих у Посушју.
“С невјерицом и великим жаљењем примили смо вијест о трагичном губитку осморо младих живота у новогодишњој ноћи у Трибистову, код Посушја. У овим тешким тренуцима за породице и пријатеље настрадалих, у име Владе Хрватске и хрватског народа изражавамо најискреније саучешће и солидарност”, написао је хрватски премијер.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име