„АУТОМОБИЛ ЗА СВЕ“ ЈЕ НАЈПРОДАВАНИЈИ АУТО СВИХ ВРЕМЕНА. ПОГЛЕДАЈТЕ О КОЈЕМ АУТМОБИЛУ ЈЕ РИЈЕЧ

0
10

Тоyота Корола један је од ријетких аутомобила који је постигао огромну свјетску популарност.

Корола је аутомобил који у основи нуди много више од само прекрасне фасаде на коју су се кладили многи њени конкуренти. Тоyотини инжењери били су свјесни да је изглед важан, али то није све. Обично је потребно неколико година да се докаже је ли аутомобил добар или не. Тада се ријеч о добрим или лошим аутомобилима шири далеко и широко. А ријеч о Тоyоти одавно се проширила, говорећи по цијелом свијету о поузданости, квалитету, употребљивости, трајности. Можда је управо Корола имала највише заслуга за овај велики углед.

“Аутомобил за све”, биле су чаробне три ријечи с којима је водитељ пројекта Tacuro Hasegawa кратко и сажето објаснио сарадницима суштину свог задатка. Већ је тада Hasegawi било јасно да ће глобални успјех бити могућ прије свега изузетним квалитетом. Зато су посветили велику пажњу готово свакој компоненти, чак и најмањој.

“Ако желимо да нови модел стекне репутацију сјајног породичног аутомобила, морамо га израдити како би одговарао свим потребама и употребама. Мора пружити изврсне возне карактеристике, као и удобност и добар осјећај иза волана. мора бити доступан по приступачној цијени. Али нижа цијена не смије ни на који начин смањити квалитет”, казао је Tacuro Hasegawa.

Кад се Корола први пут нашла под фаровима у новембру 1966. године, било је јасно да се родила звијезда која је удовољавала свим захтјевима неуморног инжењера. Са Королом је Тоyота од почетка развојне фазе имала велике, заправо глобалне планове. Још 1970. Цоролла је постала Тоyотин највећи извозни модел, а тако је и данас. Продаје се у чак сто педесет земаља широм свијета.

До сада су произвели једанаест генерација Цоролла у многим иначицама. Били су ту класична лимузина, али и караван, спортски купе, те иначица с такозваним брзим задњим дијелом … Његове спортске верзије чак су се појављивале у разним тркачким серијама.

У 2013. години постао је први аутомобил који је имао производњу већу од четрдесет милиона. Цоролла је с овим бројем далеко најпродаванији аутомобил свих времена.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име