УГОСТИТЕЉИ НЕДИСЦИПЛИНОВАНИ, ИНСПЕКЦИЈА УПИСАЛА КАЗНЕ У ВИСИНИ ОД 37.500 КМ

0
39

Републичка управа за инспекцијске послове је у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у дане протеклог викенда извршила 755 инспекцијских контрола на подручју Републике Српске у области поштивања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

У 31 случају утврђене су неправилности које су се односиле на различите мјере, од придржавања радног времена, обезбјеђивања социјалне дистанце, коришћења заштитне опреме, до броја лица која су истовремено боравила у објекту. Субјектима контроле изречене су  казне у вриједности од 37.500 КМ.

Контролама су обухваћени угоститељске објекте, са акцентом на објекте у којима се у правилу окупља већи број лица, као што су кафићи, свадбени салони, ресторани, хотели и слично, те возила јавног превоза. Све неуредне контроле и изречене мјере односе се на кафиће.

Свадбени салони који су контролисани у тренутку доласка инспектора нису ни радили, док су у возилима јавног превоза у правилу сви возачи и путници користили прописану заштитну опрему.

“С обзиром да су инспекцијски органи у претходном периоду превасходно дјеловали превентивно и да је било довољно времена да се пословни субјекти прилагоде и упознају са својим обавезама по донесеним ванредним мјерама, инспектори ће за свако кршење превентивних мјера предузимати и законом предвиђене репресивне мјере у виду прекршајних налога”, саопштено је из инеспектората.

Још једном позивају све привредне субјекте да се досљедно придржавају свих прописаних мјера, те да и саме кориснике услуга на адекватан начин упозоре да су обавезни да поштују мјера заштите од епидемије. 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име