ГРАЂАНИМА СРПСКЕ ЈЕДИНО ПРЕОСТАЛО ЉЕТОВАЊЕ У ГРЧКОЈ И ТУРСКОЈ

0
18

Иако је сезона љетовања на хрватском и црногорском приморју пропала, туристичке агенције у Бањалуци не одустају од понуда за Турску и Грчку надајући да ће се кроз 15 дана ситуација бар ту поправити.

Грађани Српске и даље се надају добром времену, те сунчаном љету, али и попуштању мјера које су поједине земље увеле приликом уласка страних држављана.

Туристичке агенције наводе да њихови клијенти нису одустали од аранжмана за љетовање у Грчкој и Турској очекивајући да ће се тренутна ситуација промијенити.

Из „Контики травел-а“ су рекли да ове године јесте специфична ситуација, те да је доста ствари ограничено, али да људи не одустају од љетовања, те да бирају дестинације које немају пооштрене мјере и омогућавају улазак у земљу без тестирања на вирус корона и карантина.

„Оно што је сигурно за ову сезону, јесте да неће доћи до отказивања аранжмана за Турску. Већ први чартер лет из Бањалуке за Турску иде 05. јула, те ће се наставити на сваких 10 дана. Ове године је ова дестинација и најсигурнија. Они су донијели јако прецизиране смјернице у овој ситуацији, од уласка у њихову државу до самог смјештаја у хотеле“, рекао је Владимир Ћоровић из „Контики-а“.

Додаје да су први летови 05. јула и 15. јула за Турску попуњени око 70 до 80 одсто, те да људи желе да љетују и да им у овом тренутку не преостаје ни једна друга држава осим Турске.

Ћоровић истиче да је најављено отварање граница 01. јула и са Грчком, те да они пажљиво прате даљу ситуацију, па сам тим и организују своје аранжмане.

Да је тако, потврђује нам и директор бањалучке туристичке агенције „Компас Тоурс“ Милан Рачић, наводећи да је ова сезона неизвјесна, али да ће се нудити оне дестинације које буду доступне.

„Наши клијенти нису сасвим одустали од љетовања ове године. Аранжмани за другу половину јула и август су и даље на чекању, Грчка и Турска поготово. Ванредне мјере и забране се мијењају из дана у дан, па тако и ситуација са нашим аранжманима“, рекао је директор бањалучке туристичке организације „Компас тоурс“ Милан Рачић.

Домаће дестинације све атрактивније

С обзиром да су сусједне земље Хрватска и Црна Гора опет затворили своје границе, те је њихово приморје постало недоступно за грађане БиХ, многи су одлучили да ово љето своје одморе проведу на неким домаћим дестинацијама.

Један од градова за који се показало велико интересовање ових дана је Неум. Једино мјесто са изласком на море у Босни и Херцеговини биљежи велики прилив туриста, а очекује се да ће ова сезона за њих бити успјешнија него раније.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име