ДОКТОРИ АПЕЛУЈУ НА ГРАЂАНЕ: МОЛИМО ВАС ПРИДРЖАВАЈТЕ СЕ ПРОПИСАНИХ МЈЕРА

0
10

Запослени радници Универзитетског клиничког центра Републике Српске упутили су писани апел становништву Српске да се придржавају мјера како би избјегли да здравствени систем буде преоптерећен.

Поводом погоршане епидемиолошке ситуације у Републици Српској изазване новим корона вирусом, запослени радници Универзитетског клиничког центра Републике Српске упутили су данас апел становништву Српске да се строго придржавају мјера које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације како не би дошло до преоптерећења здравственог система пацијентима инфицираним корона вирусом.

„Ситуација са бројем заражених новим корона вирусом је веома забрињавајућа пошто имамо велики раст пацијената позитивних на нови корона вирус, али и пацијената са тежом клиничком сликом, који су прикључени на респираторе. Тренутно је на респираторе прикључено девет пацијената, а посебно забрињава чињеница да се ради о све више млађих особа који се морају прикључити на респираторе,“ кажу у УКЦ РС.

Додаје се да је примјетан повећан број хоспитализованих пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом.

„Позивамо грађане Српске да носе заштитне маске посебно у затвореним просторијама, али и отвореним просторима, да врше редовну дезинфекцију те да смање социјалне контакте, како не би дошло до поновног оптерећења здравственог система и прилива великог броја инфицираних,“ закључује се у апелу.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име