ШАРОВИЋ: СДС ЈЕ БОЉЕ УПРАВЉАО МИГРАНТСКОМ КРИЗОМ ДОК ЈЕ БИО У ВЛАСТИ

0
7

Мигранстка криза се усложњава и пријети да ескалира у наредних 15 дана- упозорава Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке осврћући се на актуелна дешавања са мигрантима у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Шаровић каже да је очито да актуелна власт нема одговора на мигрантску кризу.

– Док актуелна власт у Републици Српској само кука над овако тешком ситуацијом, подсјећам да док је у Савјету министара БиХ била СДС, највећи икада забиљежени број миграната није прелазио 4.500 хиљаде а већ сада их имамо близу 10.000, што је увећање за 100 одсто – наглашава Шаровић.

Он додаје да док је министар безбједности био Драган Мектић миграната уопште није било у Републици Српској а сада имамо из дана у дан драстичне ситуације са мигрантима и ексцесе у више градова управо у Републици Српској!

– Ситуација ће бити још гора јер требамо погледати шта се дешава преко границе, у Србији, гдје у Лозници и околини имамо побуне и сигурно можемо очекивати нових 5.000 миграната који ће ући на нашу територију – истакао је предсједник СДС.

Шаровић је поновио да власт на нивоу Босне и Херцеговине а посебно представници Републике Српске у заједничким институцијама који су раније били веома гласни у критици према у СДС, коначно треба да схвати да су они сада најодговорнији и да морају да нађу одговорајућа рјешења.

– Они заборављају да су већ одавно власт и да више немају кога да критикују изузев сами себе и да коначно преузму одговорност за оно што мјесецима пропуштају да учине – навео је Шаровић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име