ТУРИЗАМ У СВИЈЕТУ БИ МОГАО ПАСТИ ЗА 70% ОВЕ ГОДИНЕ

0
2

Очекује се да ће глобални туризам опасти за 70 одсто ове године у односу на прошлу, изјавио је шеф Свјетске туристичке организације Уједињених нација (UNVTO).

Претходне глобалне кризне ситуације доводиле су до пада туризма за 10 до 20 одсто, али пандемија ковид-19 је гора, рекао је генерални секретар UNVTO Зураб Пололикашвили на видео конференцији за новинаре с говорницима у Мадриду, преноси CNN.

Овог љета више људи ће путовати копненим путем, него авионима, а планински туризам биће популарнији од плажа, рекао је Пололикашвили.

UNVTO очекује да ће се више међународних летова наставити у септембру ако вирус до тада буде под већом контролом, додао је.

Пололикашвили је рекао да ће се Европа сматрати моделом који треба слиједити, јер је то најпосећенија регија и најбоље припремљена због своје здравствене инфраструктуре.

Према његовим ријечима, такозвани “зелени коридори” који би омогућили циљано путовање између двије регије, у различитим земљама, које су показале ниску стопу заразе Covid-19, могли би бити први корак ка поновном покретању међународног туризма.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име