МЛАДЕН ИВАНИЋ БИ МОГАО У ЈОШ ЈЕДНУ ИЗБОРНУ ТРКУ И ТО ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊА ЛУКЕ

0
27

Драшко Станивуковић који се кандидатури највише нада, затим Јелена Тривић која би је, без проблема, прихватила, а опет се као треће опозиционо име у кандидатури за градоначелника Бањалуке појављује и име Младена Иванића, почасног предсједника ПДП-а.

Док младе снаге прижељкују кандидатуру, и свађају се, конце би могао да им помрси „стари вук“ јер је, према писању појединих портала, Иванићева кандидатура резултат, у задње вријеме, све израженијег отпора људи из руководства СДС-а и ПДП-а према политичком дјеловању Драшка Станивуковића, донедавно најозбиљнијег опозиционог кандидата за градоначелника Бањалуке. 

И једни и други, наводи се, његово дјеловање оцјењују као „неозбиљно и контрапродуктивно за комплетан опозициони блок у Бањалуци“. Актуелни лидер ПДП-а не открива ко би могао да буде кандидат, а име бившег лидера искључује. 

„Класична дезинформација око пласирања неких имена који нису у било каквом оптицају“, рекао је Бранислав Бореновић, лидер ПДП-а.

Званичници СДС-а и ПДП-а имали су, у протеклих неколико дана, два састанка на којима се разговарало о заједничком кандидату за градоначелника Бањалуке, наводе поједини медији. 

Оно што поједини у СДС-у наводе је да Станивуковић није дорастао функцији градоначелника. Немања Васић сматра да ће такав став подржати и његове страначке колеге јер је, по њему, Станивуковићева кандидатура ризик за опозицију. 

„Што сам ја и раније на неке коментаре рекао свој став, то је била нека моја жеља и моје размишљање ко би био најбољи па сам поменуо Јелену, па се ту дигла фрка око тога, али ја имам право као и данас да кажем шта би било најбоље. Ја само знам да кандидат за градоначелника поред особине да каже како нешто не ваља и шта не треба, треба знати и како треба, а она сигурно тај други дио зна, а за њега нисам сигуран“, истакао је Немања Васић, потпредсједник СДС-а.   

Нису сигурни ни аналитичари. Данијел Симић сматра да политика Драшка Станивуковића није добра јер се показао као соло играч. 

„Од самог почетка политичког ангажмана је имао посебан изборни штаб који је плаћен неким непознатим јавности средствима. Јасно је да постоји у читавом опозиционом табору једно растрежњење, након изборног успјеха са тим личним гласовима и рекламе са личним гласовима што је господин Станивуковић успио да направи и да се полако почињемо враћати неким стварним приликама у политичком животу односно раду на терену и раду у партијским организацијама, а не соло играње и то су соло наступи  које су одређени посланици испољавали у периоду од завршетка општих избора“, нагласио је Данијел Симић, Фронтал.рс.    

Младену Иванићу никако не би требала кандидатура, сматрају упућени у односе у ПДП-у, јер је то за политичара његовог калибра оцијењено као „поражавајуће“ у смислу рјешења које би смирило посвађану омладину. Притом, сматрају, да не треба тек тако отписивати Тривићеву којој се итекако допада идеја о кандидатури јер би тиме, сазнаје се, добила политичку сатисфакцију коју је раније покушала наћи у СДС-у. Неке ствари око кандидатуре могле би да буду јасније сутра након сједнице Предсједништва СДС-а. Док се не искристалише име, које би требало да буде из ПДП-а, у тој странци ће учинити све да покажу како нема нарушених односа између Драшка Станивуковића и Јелене Тривић иако је то потврдило неколико извора из врха те странке. Чим је та информација пренесена, Бранислав Бореновић пожурио је да објави фотографију са народним посланицима на којој су сви насмијани и срећни. Добро упућени кажу да је то само представа за јавност и да Станивуковић и Тривићева, већ неко вријеме, нису у добрим односима. 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име