БАЊАЛУКА УЗ МАЛЕНУ СОФИЈУ: ПОКРЕНУТ ХУМАНИТАРНИ БРОЈ ЗА ПОМОЋ ДЈЕВОЈЧИЦИ

0
181

Бањалучко удружење грађана “Срце на длану” покренуло је хуманитарни број 1415 за помоћ маленој Софији Маркуљевић из Београда која болује од прогресивне неуромишићне болести.
Софија је рођена као здраво дијете, али већ у другом мјесецу потпуно престаје да помјера руке. Са два и по мјесеца је утврђено да је у питању ријетка болест – Спинална мишићна атрофија тип И.

Болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних фукција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

За Софијин први корак позовимо 1415 (позиви важе за М:тел мрежу) и дијелимо даље ову објаву . . . 💛Za Sofijin prvi…

Gepostet von Удружење грађана "Срце на длану" Udruženje građana "Srce na dlanu" am Freitag, 1. Mai 2020

Ни поред терапије коју добија, Софија са својих 11 мјесеци не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи, да сједи, не може да се окрене самостално, нити да подиже ногице.

Једина шанса за малу Софију је хитно лијечење у иностранству, које је изузетно скупо.

Сам лијек кошта невјероватних 2,1 милион долара а потребно је још 300.000 долара за трошкове лијечења. Хуманитарне акције увелико трају у Србији.

Родитељи се надају да ће, уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успјети да прикупе новчана средства за лијечење, путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења у иностранству, као и за неопходну медицинску опрему како би Софија добила шансу да се избори са овом тешком болешћу.

Дјевојчицин отац Стефан, који је рођен у Бањалуци, кондициони је тренер одбојкашке репрезентације Србије. Његове колеге и познати спортисти, масовно су се укључили у акцију „За Софијин први корак“.

Хуманитарни број 1415 за М:тел мрежу биће активан до краја маја.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име