“ГОРИ“ У ЧЕЛИКУ, ПОВУКАО СЕ ПРЕДСЈЕДНИК: “ПРЕВАРЕН САМ, КРАЛИ СУ ДОКУМЕНТЕ“

0
3

Предсједник Фудбалског клуба Челик и представник Хан Групе, Турчин Ајдин Олгун, објавио је синоћ да се потпуно повлачи из зеничког клуба те да ће „кључеве и печат клуба вратити градоначелнику Зенице Фуаду Kасумовићу“.

Олгун је напоменуо да због пандемије корона вируса, због чега је одгођена и сједница Скупштине клуба планирана за овај мјесец, физички не може да дође у Босну и Херцеговину па се навијачима тог клуба и јавности синоћ обратио видео-објавом на службеном клупском налогу на Инстаграму.

„Kлуб ћемо вратити онако како смо га и узели“, истакао је Олгун, који је детаљно образложио напуштање Челика и Зенице.

Напомиње да је наилазио на многе препреке у раду те да су у клубу, без његове сагласности, сачињавали штетне уговоре и задужили га, а о чему је сазнао тек када су почели да прикупљају документацију за лиценцирање клуба за такмичење у Премијер лиги БиХ.

Његови правни заступници су га, истиче, обавијестили да, у ствари, никада није ни постао власник 70 посто оснивачких и управљачких права, какао је изгласано на Скупштини клуба одржаној 8. јанауара 2018. године. Преосталих 20 посто права требало је да припадне повјериоцима клуба, а по пет посто Граду Зеници те самом Челику.

Рачуни клуба никада нıсу деблокирани, а правна лица, повјериоци који држе клуб у блокади, никада нису прихватила да, у замјену за дуг према њима, преузму оснивачка и управљачка права намијењена њима.

„Сазнао сам да ја уопште не посједујем 70 посто управљачких права те да сам доведен у заблуду и преварен. Сав мој труд, улагања, добра воља и љубав према БиХ, клубу, навијачима Робијашима и Зеничанима су злоупотријебљени. Појединци у клубу су фалсификовали читав низ уговора и злоупотријебили моје повјерење, како бих поново ‘гасио ватру’ и исправљао грешке оних који не желе добро Челику“, поручио је Олгун.

Документацију са доказима за такве своје тврдње, истиче, доставио је својим адвокатима, али када се то прочуло у Зеници, ‘неки људи су, скривено, ноћу улазили у клуб, уништавали и сакривали документацију“. О томе је информисана полиција па је сачињен и записник. О свему је прво хтио да информише чланове Скупстıне.

„Сада сам управо схватио дубину проблема, преваре и заблуде и лажи у које су ме доводили читаво ово вријеме. Моја намјера према Челику и БиХ била је искрена, из дубине срца и душе. Због свега наведеног, великог броја превера и заблуда у које сам доведен, дајем неопозиву оставку на мјесто предсједника клуба, о чему сам и писмено обавијестио Челик и Град Зеницу“, поручио је Олгун.

Најавио је да ће сва документација и пријава бити достављени надлежним органима од стране његовог адвоката, који ће „предузети законом дозвољене кораке“.

„Ово чиним да бих помогао Челику, да се, напокон, открију преваре и да се јасно идентификују људи који су довели клуб у ову ситуацију“, закључио је Олгун.


Подсјетимо, приликом преузимања клуба, у јануару 2018. године, инвеститори и Олгун обавезали су се да ће изградити два помоћна терена на Kамберовића пољу те формирати Фудбалску академију Челика, што никада није реализовано те да ће клуб оставити у Премијер лиги БиХ, а „у наредној сезони се борити за излазак у Европу“.

Обавезали су се одмах платити 400.000 KМ, осигурати припреме тима у Анталији, као и уложити најмање милион евра. Тим споразумом није им омогућено да мијењају име, амблеме, лого или клупска обиљежја Фудбалског клуба Челик, који се обавезао да ће потписати репрограм дуга са Пореском управом Федрације БиХ.

То је ријешено прихватањем обавезе да Град Зеница, одлуком Градског вијећа, у наредних 10 година те плаћањем у 120 мјесечних рата од по око 22.000 KМ, измири дуг Челика.

Kлуб је, из властитих прихода, тим споразумом требало да измири дуг према добављачима и тако деблокира клупски рачун, а што се није догодило, док се клуб обавезао и да ће платити и заостале дугове играчима до тог периода.

Челик је, прије прекида првенства, са 17 бодова из 22 утакмице, заузимао претпосљедње, 11. мјесто на таблици Премијер лиге БиХ. Сада је извјесно да се, након одласка Олгуна, неће вратити ни турски тренер Умит Озат, који је био био четврти тренер који је ове сезоне водио тим из Зенице.

Прије њега, зенички су клуб ове сезоне водили Турчин Хасан Озер, Хрват Марко Бабић и Србијанац Славиша Божичић, а у неким су утакмицама у улози првог тренера били и помоћници Алмир Сеферовић те Србијанац Игор Јовичић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име