ДОНАЦИЈА БЕЈЛА РОДНОМ ГРАДУ: ПОЛА МИЛИОНА ФУНТИ ПОСЛАО КУЋИ

0
7

Велшки нападач и члан Реала из Мадрида Герет Бејл донирао је Универзитетској болници у Kардифу, родном граду, 500.000 фунти са циљем помоћи овој установи у борби са пандемијом корона вируса.

Освајач, између осталог, четири Лиге шампиона са Мадриђанима огласио се кратком видео-поруком, објављеном на званичном Твитер налогу велшке болнице.

„Желио сам да направим овај видео како бих се захвалио свима онима који су дио Државне здравствене службе (National Helth Service) за тежак рад и жртву коју су подњели током новонастале кризе. Универзитетска болница Велса заузима посебно мјесто у мом срцу, ту сам рођен и пружа огромну подршку мојим пријатељима, породици и широј друштвеној заједници“, рекао је велшки нападач.

У Бејловој матичној земљи забиљежено је више од 8.000 случајева заразе вирусом корона, а закључно са данашњим даном, преминула су 624 лица.

Бејл, попут армије фудбалера широм Европе, очекује информације о наставку такмичења.

Челници Ла Лиге, организације која руководи Примером, надају се да ће се такмичење наставити у јуну, а завршити у јулу, без присуства публике.

Ипак, у овом тренутку, то је још увек тешко рећи, а последњу ријеч имаће здравствене службе, које ће, кад се (и ако се) за то стекну услови, дати зелено свјетло за наставак фудбалских такмичења.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име