ОВО СУ ИДЕАЛНЕ ГОДИНЕ ЗА ЗАЈЕДНИЧКИ ЖИВОТ, БРАК И ДЈЕЦУ

0
6

За жене испод 24 године већа је вјероватноћа да заједнички живот и веза неће успјети.

Према истраживању из 2013. године, најбоље просјечне године за склапање брака за жене је 27. година, а за мушкарце 29 година. Једно друго истраживање из 2008. показало је како је стопа развода већа међу паровима који су судбоносно да рекли прије него што су напунили 23 године.

  1. Заједнички живот 

Резултати истраживања из 1992. године тврде су како је већа стопа развода међу паровима који су прије брака живили заједно. Новије истраживање показало је како заједнички живот прије брака не може да штети паровима, већ управо супротно. Посљедње истраживање, које је спроведено од 2006.-2010. године, показало је како је за жене најбоље вријеме за усељавање с партнером у добу између 25 и 29 година и то након три године везе. За жене испод 24 године већа је вјероватноћа да заједнички живот и веза неће успјети, ако се уселе с партнером.

2. Брак 

Према истраживању из 2013. године, најбоље просјечне године за склапање брака за жене је била 27, а за мушкарце 29 година. Једно друго истраживање из 2008. показало је како је стопа развода већа међу паровима који су судбоносно да рекли прије него што су напунили 23 године. Важну улогу у томе игра и образовање па тако парови који су се вјенчали након завршетка факултета имају веће шансе за успјех од мање образованих парова. Али, ту је и вријеме које је пар провео заједно прије склапања брака. Парови који су били дуже од 6 мјесеци, имали су и веће шансе за успјех брака.

3. Дјеца 

Истраживачи су открили како веће шансе за одржавање везе имају парови који су се прво вјенчали, а затим почели да проширују породицу. Тврде како је идеално вријеме за то тек након годину дана брака и свакако прије 35. године. Такође, нагласили су како пожуривање одлуке да се има дете може бити врло лоше за везу, емоционално и финансијски. Тинејџерске трудноће показале су се пак као оне које на крају готово увијек заврше раскидом или разводом.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име