ШЕРАНИЋ: „ЕПИДЕМИЈУ ДРЖИМО ПОД КОНТРОЛОМ“

Број заражених у Републици Српској расте линеарно и постепено...

0
28

Након посјете Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је да је задовољан стањем и начином рада.

„Врло је важно што сам разговарао са пацијентима. Желио сам да чујем утиске од њих. Све похвале сам добио за рад здравствених радника. И пацијенти сарађују“,  навео је Шеранић. 

Каже да се поштују пинципи и мјере личне заштите.

„Дисциплина и одговорност здравствених радника, али и становништва је најбољи одговор на појаву и ширење епидемије“ навео је Шеранић.

Он је поновио да је у Српској линеаран или постепени раст епидемије и заражених, а не експоненцијални, што сматра позитивним.

„То је доказ да епидемију држимо под контролом и немамо оптерећеност здравственог система. Број пацијената који долазе у наше здравствене установе није велики, што је и био циљ наших активности и мјера усмјерених према заједници“  рекао је Шеранић.

Када је ријеч о недостатку лијекова и медициских средстава, Шеранић је напоменуо да је проблем што је Европа зауставила испоруке поменуте робе, упркос томе што је реализована њена куповина.

„Почели смо одређене преговоре са колегама из ЕУ да нам допусте испоруке које смо већ платили да не бисмо долазили у било какве недостатке“ рекао је Шеранић.

Шеранић је заједно са генералним директором УКЦ Рпублике Срспке Владом Ђајићем и замјеником генералног директора Ненадом Стевандићем посјетио пацијенте обољеле од новог вируса корона. 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име