ПАРТИЗАН ШАМПИОН АБА ЛИГЕ?

Да ли АБА лига након двије трећине одигране сезоне добија новог шампиона?

0
7

Помоћни тренер кошаркаша Партизана Владо Шћепановић у разговору за Спорт клуб истакао је да можда није праведно, али да је једино реално да црно-бијелима припадне пехар шампиона АБА лиге.

Коронавирус је затворио све спортове и цијели свет, па тако и регионалну кошарку, за коју се још увек не зна када ће и да ли ће бити настављена.

Шћепановић се тренутно налази у кућној изолацији у родном Колашину, а уз поруке подршке свима и позив да остану код куће, помоћник Андрее Тринкијерија осврнуо се и на нагађања око завршетка сезоне у АБА лиги.

„Незахвално је причати о било чему јер праведног решања нема. Мислим да је нереално очекивати да се такмичење настави. Свако ко се професионално бавио или се бави спортом свестан је да је тако. После паузе од два, три месеца, када нисте у ситуацији да нормално тренирате, потребно је много времена да се такмичарски припремите за наставак сезоне и борбу на спортском терену“, истакао је Шћепановић.

Помоћни тренер Партизана потом је образложио своје ставове.


„Поништити сезону у ситуацији кад је завршено више од две трећине такмичења је такође нереално. Да је у питању пола сезоне, о томе би могло да се разговара. Сматрам да је најреалније решење када је АБА лига у питању, прогласити крај такмичења, на основу стања на табели. Није праведно, али је једино реално и могуће. Проглашење победника и није велики проблем јер и последње коло да се одигра не би променило постојеће стање на табели. Милслим да је много веће питање, ко испада, а ко улази у лигу. Најбезболније, али опет понаваљам, не и до краја најправедније решење, је да нико не испада, а да се лига прошири са прве две екипе из АБА 2 лиге. Ми смо практично дошли до самог краја лиге и свако друго решење би било много неправедније од овог које сам навео. Морам да нагласим да је ово искључиво моје лично мишљење и размишљање“, закључио је Шћепановић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име