Да не заборавимо ко смо

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у оквиру Конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону подржала је реализацију пројекта ДА НЕ ЗАБОРАВИМО КО СМО“ који имплементира „Центар за друштвени развој“ из Лакташа.

Циљ пројекта је употреба, учење, чување и његовање српског језика и ћириличког писма, чување и његовање српског културног, етничког, језичког и вјерског идентитета, на најнепосреднији начин путем директне комуникације са читаоцима интернет портала Лакташи Инфо.

Циљна група пројекта су млади до 35 година старости који су под притиском глобализације у посљедњих 20 година, више него икад раније, склони идентификовању са обичајима, традицијом и вриједностима других култура, умјесто са сопственом.

Као допринос очувању српског националног идентитета на подручју регије Лакташи, Бања Лука, Прњавр, Србац и Градишка на порталу Лакташи Инфо покренуте су 2 нове рубрике које ће се бавити темама „Догађаји који су обиљежили историју српског народа“ и „Позиција Републике Српске у оквиру Босне и Херцеговине“.