19. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКОГ ТЕАТРА, ЛАКТАШИ 2024.

ЈУ „Центар за културу и образовање“ Лакташи вас позива на свечано отварање XIX интернационалног фестивала аматерског театра, Лакташи 2024 којe ће бити уприличено у четвртак, 20. јуна у 20.00 часова, у Великој сали, премијером представе „Смрт господина Голуже” Позоришта „Даске”, у режији Огњена Тодоровића, а према новели Бранимира Шћепановића.

Ове године фестивал ће се одржати од 20. до 23. Јуна. Све представе ће бити одигране у Великој сали у ЈУ „Центар за културу и образовање” Лакташи по принципу двије представе дневно у терминима од 18:00, 20:00 часова, осим у суботу када ће друга представа бити одиграна у 19:00 часова.

Фестивал је такмичарског карактера, а поред домаћина, представиће нам се позоришне групе из: Бање Луке (РС/БиХ), Загреба (Хрватска), Ниша (Србија) и Какња (Федерација БиХ).

У ревијалном дијелу програма наћи ће се презентација полазника школе глуме коју смо покренули у марту ове године под менторством глумице Божане Кукило и представа „Крај једне идиле” у извођењу младих глумаца Бојана Дроњка и Анабеле Сулић, који су ове године магистрирали на Академији за умјетност и културу у Осијеку. Ријеч је о драмској представи која обједињује стилска и изражајна средства физичког театра укључујући савремен и плес, циркуску умјетност и миму. Сваке фестивалске вечери, након одиграних представа, биће одржан округли сто у Галерији који ће водити новинар Ернест Завила.

Стручни жири чине: Анђела Ракочевић, апсолвент Глуме на АУБЛ, Анандо Ченић, глумац НПРС и Милан Гајић, драматург.

Као и сваке године, улаз на све представе је бесплатан!

Организатори: ЈУ „Центар за културу и образовање” Лакташи и Позориште „Даске” Лакташи.

Покровитељи: Град Лакташи и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Припремили смо заиста богат програм који ћете, надамо се, у великом броју испратити и ове године јер без вашег аплауза, осјећај једном младом глумцу који можда баш данас стаје први пут на ову сцену, не би био потпун!

No description available.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име