ЗВАНИЧНИЦИ СРПСКЕ УПУТИЛИ ЧЕСТИТКЕ НОВОИЗАБРАНОМ ПРЕМИЈЕРУ СРБИЈЕ

Предсједник Репубилке Српске Милорад Додик честитао је Милошу Вучевићу избор за предсједника Владе Србије и изразио увјерење да уз све наметнуте изазове заједно могу пронаћи најбоља рјешења.

Додик је увјерен да снажна, економски и политички стабилна Србија гарантује сигурну будућност за све грађане.

“Сигуран сам да ће премијер Вучевић својим преданим радом наставити даљи снажан развој Србије, али и бити ослонац нама у Републици Српској да наставимо нашу добру сарадњу за добробит нашег народа”, навео је Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Додик је додао да је Србија незаобилазан политички фактор у региону и гарант Дејтонског мировног споразума.

“Уз све изазове који су нам наметнути, увјерен сам да заједно можемо наћи најбоља рјешења. Радујем се сарадњи с премијером Вучевићем, који је доказани и искрени пријатељ Републике Српске”, истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитку Милошу Вучевићу поводом избора за предсједника Владе Србије сигурна да ће наставити да спроводи суврену, мудру и одговорну националну политику.

“Поводом Вашег избора за предсједника Владе Србије, упућујем Вам срдачне честитке и изражавам увјерење да ћете ову важну функцију, као и све претходне, обављати успјешно, одговорно и посвећено, у најбољем интересу државе Србије, а на добробит свих њених грађана”, навела је Цвијановићева.

Она је још једном поновила чврсто опредјељење за даље обогаћивање свестране сарадње на основама јединства, нераскидивог пријатељства и партнерства, како у домену привреде, тако и у свим другим областима од заједничког интереса.

“Слиједећи пут снажног развоја и прогреса коју је трасирао Александар Вучић, сигурна сам да ће новоизабрана Влада Србије са Вама на челу, наставити да спроводи суверену, мудру и одговорну националну политику, политику мира, стабилности, економског напретка и регионалне сарадње”, истакла је Цвијановићева у честитки.

Изразивши велику захвалност Србији и њеном руководству на искреној подршци и разумијевању у свим важним питањима и реализацији бројних пројеката од значаја, Цвијановићева је Вучевићу пожељела успјех у даљем раду, као и јаку, стабилну и напредну Србију.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је новоизабраном премијеру Србије Милошу Вучевићу избор на нову функцију увјерен у његову способност на новој дужности.

Стевандић је честитку упутио Вучевићу као дугогодишњем пријатељу, увјерен у његову способност и преданост на новој дужности.

“Честитам Србији избор премијера и нове Владе”, написао је Стевандић на мрежи “Икс”.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Милошу Вучевићу именовање за предсједника Владе Србије за кога вјерује да ће наставити интензивну садању са институцијама Српске на добробит српског народа.

Чубриловић вјерује да ће се та сарадња наставити у области привреде, економије, културе, науке и образовања, на добробит и просперитет српског народа с обје стране Дрине.

Он је напоменуо да је иза Србије и Српске веома успјешан период сарадње и реализације значајних пројеката, саопштено је из ресорног министарства.

“Са жељом да у предстојећем периоду наставите успјешан рад и постижете изванредне резултате, честитам Вам и желим Вам много успјеха у будућем раду”, навео је Чубриловић у честитки.

Он је изразио жељу да Вучевић настави успјешан и интензиван рад у интересу Србије, заштите њеног суверенитета, интегритета и очувању мира и стабилности.

“Увјерен сам да ћете захваљујући Вашем преданом раду, посвећеношћу, јасној визији и опредијељеношћу за снажан развој Србије, допринијети њеном даљем напретку, афирмацији и развоју”, истакао је Чубриловић.

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац упутио је честитку премијеру Србије Милошу Вучевићу и министрима у новој Влади увјерен да ће својим радом допринијети јачању односа између Републике Српске и Србије.

Бањац је истакао да су преданост и посвећеност служењу заједничкој отаџбини изузетно важни за просперитет и напредак српског народа.

“Ваша улога као кључних чинилаца у обликовању политике на нивоу Србије захтјева изузетне способности, визију и интегритет. Верујем да ћете својим радом допринијети јачању односа између Републике Српске и Србије, као и унапређењу сарадње на свим пољима од заједничког интереса”, навео је Бањац у честитки.

Бањац је Вучевићу и члановима Владе пожелио много успјеха у маднату, те изразио наду да ће остварити велике резултате у будућности.

“Нека ваша владавина буде обиљежена мудрошћу, одговорношћу и залагањем за напредак друштва у цјелини”, поручио је Бањац, јавља Срна.

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак упутио је честитку новоизабраном предсједнику Владе Републике Србије Милошу Вучевићу, којем је пожелио плодоносан рад у интересу свих Срба.

“Република Српска је са радошћу дочекала вијест да је изабрана нова Влада Републике Србије на чијем је челу велики родољуб Милош Вучевић. Социјалистичка партија Српске пружа безрезервну подршку новом премијеру Србије и његовом кабинету у којем ће функцију потпредсједника обављати наш саборац Александар Вулин”, стоји у честитки лидера СПС-а.

Премијер Вучевић је током излагања експозеа и програма рада нове Владе Србије рекао да никада више Дрина неће бити ријека на којој се успоставља ембарго Срба против Срба, те да ће нова Влада Републику Српску помагати, штитити и вољети као нико други и као никога другог.

“Пред српским народом су велики изазови које ћемо успјешно превазићи заједништвом Српске и Србије и нашег народа гдје год да живи. Са увјерењем да су и Србија и српски народ данас добили много, предсједнику Владе Милошу Вучевићу, потпредсједнику Александру Вулину и свим изабраним министрима упућујем искрене честитке у име чланова и функционера СПС-а и у своје лично име”, поручио је Селак.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име