НЕЗАБИЉЕЖЕНО У ИСТОРИЈИ ПАРЛАМЕНТА СРПСКЕ: ТРНИНИЋ 4 ПУТА ПРОМИЈЕНИО СТРАНКУ

Прије нешто мање од годину дана, наш портал је објавио чланак „Стари прелетач, нова странка: Трнинић поново окренуо леђа СДС-у“ , а ова прича је ових дана добила свој наставак.

У главним улогама – народни посланици Александар Трнинић (поново) и Kостадин Васић.

Наиме, у „прелетачки воз“ овога пута први се укрцао Трнинић, који је након више мјесеци као независни опозициони посланик одлучио да свој политички ангажман настави у власти, тачније Уједињеној Српској (УС), због чега је награђен, и то ни мање ни више него именовањем за предсједника Kлуба посланика у НС РС, чиме је са тог мјеста смијенио управо поменутог Kостадина Васића.

Овакав епилог се очигледно није допао Васићу, па је експресно стигла информација да ће он даљи политички пут наставити у Народној партији Српске (НПС – Дарко Бањац).

Али, ово није ни почетак ни крај приче о овој двојици народних посланика…

Прије него што их је замало спојила Уједињена Српска, Васић и Трнинић имали су један заједнички чинилац када је у питању Народна скупштина, а то је СДС.

Обојица су била посланици ове странке, али су је напустили. Васић је то урадио 2018. године, када је прешао у УС, док је Трнинић на листи СДС-а изабран за народног посланика на изборима 2022. године.

А од тада па до данас, или, боље речено, годину и по дана, услиједило је нешто што је готово незабиљежено у историји парламента Српске… Наиме, Трнинић је у поменутом периоду чак четири пута прелазио из једне странке у другу (овдје рачунамо и његово дјеловање као самосталног посланика).

Први пут Трнинић мијења партијски дрес у мају 2023. године, осам мјесеци након избора. Тада напушта СДС и придружује се Јелени Тривић и Народном фронту. Заједно с њим у ту причу улазе још два народна посланика: Радислав Дончић, који напушта ПДП испред кога је изабран, те Жељко Дубравац, који прелази из ДНС-а. Међутим, свега два мјесеца касније Трнинић одустаје од те идеје.

„Могу рећи да у НС РС остајем опозиционо настројен“, казао је Трнинић у јулу 2023.

А онда, гле чуда, након осам мјесеци, Трнинић поново купује нови „дрес“, али овог пута са грбом власти, а не опозиције, и придружује се Уједињеној Српској.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име