Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће Запад појачати притисак на Србију, од које очекује признање Kосова, одрицање од подршке Републици Српској и увођење санкција Русији, уз ограђивање од Kине.

Говорећи о захтјевима Запада, Вучић је у обраћању јавности истакао да Запад жели да Србија, осим признања Kосова, окрене леђа Републици Српској и одрекне се било какве економске и политичке подршке Српској.

„Они Републику Српску виде као реметилачки фактор на Балкану, који је под руским утицајем. Зато се од Србије тражи да активно ради против Републике Српке и за Запад ћемо бити добри тек када се одрекнемо Републике Српске и будемо критиковали политичке и друге одлуке њеног руководства“, рекао је Вучић у Палати „Србија“.

Он је навео да је један од циљева западних сила довођење на власт марионетског режима у Србији, који ће испунити све што Запад тражи, укључујући и признање Kосова.

Вучић је указао да се на Kосову и Метохији ситуација са динаром не мијења набоље, упркос покушајима међународне заједнице да то промијени, додајући да због тога неће расти притисци на Приштину, него на Београд.

Он је навео да је један од кључних разлога за то ситуација у Украјини, која се не одвија онако како је Запад замишљао, јер Руси имају иницијативу на фронту.

Вучић је рекао да постоји опасност да се у таквим околностима предсједник Русије Владимир Путин позове на косовски преседан, због чега Запад прије тога жели да затвори питање Kосова и Метохије.

Зато ће, рекао је Вучић, расти притисци на Србију да ужурбано призна Kосово, док ће притисак на /премијера самопроглашеног Kосова/ Аљбина Kуртија, као и до сада, бити много мањи и огледаће се у томе да он не учини нешто да испровоцира Србију и изазове сукоб, што никоме није у интересу.

Говорећи о формирању власти у Београду, Вучић је навео да је његов став да је много боље да се иде на нове изборе, него да се прибјегава рјешењима попут изборне крађе 2008. године.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име