ТРЕБИЊЕ У ЗНАКУ ОДБОЈКЕ: ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ЗА УЧЕНИКЕ ДО 18 ГОДИНА

Отворено европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година у Требињу, које почиње 21. маја, окупиће око 200 такмичара и чланова њихових екипа из цијеле Европе, рекла је Срни спортски директор такмичења Горица Билак Моцоња.
Моцоња је навела ће Српску на овом такмичењу, које ће трајати до 27. маја, представљати екипе из Љубиња и Градишке у женској и Љубиња и Модриче у мушкој конкуренцији.
Она је истакла да домаћини првенства – Министарство породице, омладине и спорта и град Требиње чекају раширених руку младе одбојкаше, наводећи да су мјесецима предано радили да би све довели до савршенства.
„Захвални смо за подршку Европској федерацији школског спорта на чијем је челу познати српски одбојкаш Жељко Танасковић, као и предсједнику Српске Милораду Додику, Влади, граду Требиње и спонзорима који су заслужни што смо обезбиједили врхунске услове за такмичење“, рекла је Моцоња.
Према њеним ријечима, Република Српска ће овом приликом показати и доказати колико је добар домаћин.
Она је истакла да Министарство породице, омладине и спорта годинама предано ради на развоју школског спорта, те да је кроз Мале олимпијске игре, као највеће школско спортско такмичење, стрпљиво грађен пут који је одвео Српску на међународну школску спортску сцену.
„Захваљујући квалитету Малих олимпијских игара кроз чија такмичења прође око 60.000 ученика, али и великој подршци Жељка Танасковића, нашег великог пријатеља, учествовали смо у стварању Европске федерације школског спорта. Организација овог такмичења је круна нашег рада“, навела је Моцоња.
Она је додала да је Требиње најбоље мјесто за овакво такмичење у одбојци јер је ријеч о граду кроз који годишње прође око 3.500 спортиста у оквиру различитих спортских кампова.
„Спорт и дружење прати и образовање, па смо за такмичаре обезбиједили и едукативне садржаје. Учесници такмичења ће моћи да упознају и природне љепоте Требиња и сигурна сам да ће се након тога враћати још много пута у Српску“, закључила је Моцоња.
Европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година биће одржано под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а према ранијим најавама, репрезентација Српске наступиће под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом, коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име