Разлика између сиромашних, средње класе и богатих је огромна, а све се своди на финансијске резултате. Биланс успјеха и биланс стања показују колике приходе и расходе неко има, као и његову имовину и обавезе.
За сиромашне, приход је минималан, а трошкови се често потроше комплетно на обавезе. Рачуни као што су станарина, режије, кредити и осигурање могу појести цијелу зараду. Власништво куће обично није могуће за сиромашне, јер је то значајна имовина која захтијева одржавање, одржавање и плаћање рате, преноси Инвеститор.ме.

Средња класа може посједовати кућу, али често купује ствари које стварају обавезе, као што су хипотеке, плаћања аутомобила и дугови по кредитним картицама. Ови трошкови се могу брзо нагомилати и постати оптерећујући ако изгубе посао или извор прихода.

С друге стране, богаташи су пронашли начин да изграде средства од капитала, што чини кључну разлику у односу на прве двије групе. Многи богати ће имати мало обавеза попут хипотека или плаћања аутомобила, али ће умјесто тога имати власништво над компанијама, некретнинама и дионичким портфељима. Они такође имају имовину која ствара пасивни приход. Једноставно речено: Богати не раде за новац, њихов новац ради за њих.

Имовина има вриједност и ствара приход, због чега је неопходна за стварање богатства. Стварање додатног прихода им осигурава да увијек имају новца, чак и ако један ток прихода нестане. Богати ће такође повећати своју текућу имовину кроз раст активности, било у продаји и приходима за посао, куповини више некретнина или реинвестирању дивиденди како би купили више дионица.

Није тешко обогатити се у неким земљама, само треба времена и рада. Богати људи разумију да је изградња имовине кључ за дугорочни финансијски успјех. Да бисмо ријешили проблеме сиромаштва, морамо научити људе како да купују имовину, повећавају свој приход и претварају зарађени приход у капитал за улагање у имовину.

Проблем средње класе која тешко постаје богата јесте у томе што често купује ствари које стварају обавезе. Сиромашни су, с друге стране, често заглављени са минималним приходима и високим трошковима. Битно је схватити да је имовина кључ финансијског успјеха и требамо научити људе како да је обезбиједе.

Разлике између ове три групе
Разлика између сиромашних, средње класе и богатих није само у томе колико неко зарађује. Ради се о томе како користе свој новац и имовину. Ево неколико карактеристика по овим групама, које праве разлику међу њима:

Сиромашни:

Минимална примања.
Високи трошкови.
Рачуни као што су станарина, комуналије и дугови.
Власништво је обично немогуће због високих трошкова одржавања и одржавања.

Средња класа:

Умјерен приход.
Kупују ствари које стварају обавезе, као што су хипотеке, плаћања аутомобила и возила за рекреацију.
Трошкови се могу брзо нагомилати и постати оптерећујући ако изгубе посао или извор прихода.
Дуг по кредитној картици је чест и стални трошак.
Можда посједују кућу, али и даље морају отплатити хипотеку.

Богати:

Висок приход од имовине.
Kупују имовину која ствара приход, као што су акције, предузећа и некретнине
Имају више извора прихода.
Претварају профит и капиталну добит из новчаног тока у улагање у више средстава.
Њихова имовина има вриједност и ствара приход, осигуравајући да увијек имају новца.

Разумијевање финансијских разлика између сиромашних, средње класе и богатих је од суштинског значаја ако желите постати имућни, јер ово знање може бити кључно за постизање дугорочног финансијског успјеха.

Богати су овладали умијећем изградње имовине, тако да имају више извора прихода на које се могу ослонити, а њихово богатство с временом расте. С друге стране, сиромашна и средња класа често имају ограничене приходе и високе трошкове, што може ометати њихову способност изградње имовине, побољшање статуса и квалитета живота.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име