ПРВА УЛИЧНА ТРКА У ЛАКТАШИМА ПРИВУКЛА ВИШЕ ОД 300 ТРКАЧА

0
157

Лакташи су у недјељу били у знаку спорта и позитивног спортског духа. Улича трка за професионалне и рекреативне тркаче, која је по први пут одржана под називом “Laktaši Summer Run 2021“, окупила је више од 300 тркача из свих дијелова БиХ у тркама 5 km и 10 km, али и школараца и породица са дјецом.

У склопу уличне трке организоване су 4 званиче трке:
 10к run(16-99 година),
 5к run (12-99 година),
 School  run (6-14 година),
 Fun run (0-99 година).

Побједник “Laktaši Summer Run 2021“, дионице од 10 километара је Олег Галић из Бање Луке који је остварио сјајан резултат од 0:35:03, друго мјесто освојио је Божидар Вујић, док је на трећем мјесту Никола Пејчић.
У женској категорији побиједила је Lucia Kimani која је истрчала трку за 0:44:12, друга је била Сњежана Писарић, док је треће мјесто заузела Маја Угреновић.
Подршку овом спортском догађају, својим учешћем, дао је и амбасадор Велике Британије у БиХ, Nj.E. Matthew Field, који је са своијим тимом истрчао дионицу од 5 километара.

Намјера организатора је да улична трка у Лакташима постане традиција и у догледно вријеме прерасте у полумаратон и маратон.

Улична трка у Лакташима имала је и хуманитарни карактер. Дио средстава прикупљен од котизације, уплаћен је за лијечење суграђанке Ирене Мушан.

Сама трка и мјерење времена је организовано по свим европским стандардима, а трка је увршетна у регионални календар трка и има подршку многих атлетских и тркачких клубова из БиХ.

Организатор трке је „Центар за друштвени развој“ Лакташи са партнерима: Општина Лакташи, Туристичка организација општине Лакташи, Центар за  дјецу, младе и породицу.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име