БРАВО ИВАНА! ШПАНОВИЋ ТРИЈУМФОВАЛА НА МИТИНГУ ДИЈАМАНТСКЕ ЛИГЕ У ЛОЗАНИ

0
25

Српска атлетичарка Ивана Шпановић је остварила велики успјех на митингу Дијамантске лиге у Лозани. Она је скоком од 6,85 метара из посљедње серије обезбиједила мјесто међу најбоље три и пласман у финалну серију, гдје је потом дошла до 6,73 метара и била најбоља у конкуренцији Сањије Kади и Јазмин Сојерс за велику побједу.

Најбоља српска скакачица удаљ је већ у првој рунди избила на челну позицију скоком од 6,71 метара, да би у наредној додатно поправила резултат и скочила пет центиметара даље.

Све до треће серије Ивана је држала прво мјесто у својим рукама, када је Сањија Kади из Шведске скоком од 6,92 метара успјела да „прескочи“ нашу атлетичарку. Шпановић је за то вријеме била прилично константна, пошто је у тој серији отишла до 6,74 метара, док је у четвртој „добацила“ до 6,59 метара.

Ивана је у петој серији скочила 6,85 метара, што је било довољно да обезбиједи мјесто међу најбоље три и скаче у финалној, шестој гдје се одлучивало о питању побједника. Правила су таква да тријумф односи она такмичарка која у посљедњој серији скочи најдаље.

Међу најбоље три пре шесте серије нашле су се поменута Сањија Kади, Ивана Шпановић и Јазмин Сојерс из Велике Британије, која се петим скоком пробила на треће мјесто. У одлучујућој серији Сојерс је скочила 6,43 метра, наша Ивана је потом „добацила“ до 6,73 метара и чекала је резултат Швеђанке. Она је скочила 6,64 метара и то је био знак за Иванино славље!

На митингу Дијамантске лиге у Лозани нашао се и Армин Синанчевић у бацању кугле, којем је мјесто међу најбоља три такмичара „измакло“ за само два центиметра. Он је у четвртој серији бацио 21,35 метара, док је трећепласирани Филип Михаљевић имао 21,37 метара.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име