ДОДИК НА САХРАНИ ЛАЗАНСКОГ, ЊЕГОВУ СМРТ ДОЖИВЉАВА КАО ЛИЧНИ ГУБИТАК ПРИЈАТЕЉА

0
50

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Београду да је Мирослав Лазански био његов пријатељ, али исто тако и пријатељ српског народа у Републици Српској и саме Републике Српске.
Додик је на Новом Гробљу у Београду, гдје је дошао да би присуствовао сахрани Лазанског, рекао да је Мирослав Лазански био добар човјек и да је иза њега остало значајно дјело, те да жали због његове смрти коју доживљава и као лични губитак пријатеља.

Он је истакао да је Лазански био човјек са несумњиво огромним знањем у погледу геополитике и стратешког процјењивања, те да је много људи данас срео који за њим тугују.

Додик је рекао да су он и Лазански провели многе сате заједно разговарајући о важним темама, прије свега за егзистирање и стабилност саме Републике Српске, те додао да је у томе много помогао и да је био саговорник од којег се доста тога важног могло добити.

Он је навео да се Лазански увијек радовао када долази у Бањалуку, а да га је и чињеница да је живио у Требињу још више везала за тај простор.
– Посљедњи пут смо се чули прије неколико дана када је боравио баш у Требињу и договарали се да се видимо овдје, у Београду, прије два-три дана – рекао је Додик новинарима из Републике Српске и додао да је управо у дану када је требало да се виде то онемогућила смрт Лазанског.

Он је указао да ће се име Лазанског памтити, те напоменуо да му је драго што је Србија одлучила да одређена борбена возила назове по њему.

Додик је указао да је Лазански имао још много тога да да, да га је пандемија спријечила да на мјесту амбасадора Србије у Руској Федерацији покаже све своје способности.

-Управо сада када је могао то да учини, смрт је била бржа и одвојила га и од те дужности и од нас свих. Нек му је слава и вјечни помен – рекао је Додик.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име