Тешка животна прича Небојше Вученовића (37) из Повелича, који већ годинама живи сам у трошној кући старој готово пола вијека, мотивисала је Српчане да се удруже и покрену акцију на изградњи новог дома.

Овај младић због недовољних примања није у могућности да адаптира кућу за нормалан живот. Kров који прокишњава и попуцали зидови пуни влаге пријете да му угрозе здравље што би додатно отежало животну ситуацију у којој се налази јер је у ђетињству задобио тешку повреду главе која је проузроковала отежан ход и парализу десне руке.

Један од иницијатора акције, Драган Вукобратовић, каже да се спонтано родила идеја да се помогне Небојши што је наишло на подршку бројних хуманитараца из Републике Српске и дијаспоре, тако да је већ прикупљена одређена сума новца .

,,Почетком августа требало би да почну радови на изградњи нове монтажне куће , тако да апелујемо на све оне који су у могућности на било који начин да се укључе у ову хуманитарну акцију и да заједно омогућимо да Небојша добије нови дом прије ове зиме. Хвала свима који су до сада дали свој допринос овој акцији али остало је још доста посла да бисмо могли рећи да смо испунили зацртани циљ , а то је да Небојша усели у нову кућу и настави да живи у нормалним условима за живот човјека”, каже Драган Вукобратовић.

Сви људи добре воље који су у могућности да му помогну у изградњи нове куће могу то учинити уплатом средстава на Небојшин жиро рачун који је отворен на број: 562 099 8095 3816 80 код НЛБ банке, за девизне уплате: IBAN: BA395620108129858095, SWIFT BIC: RAZBBA22, или да се јаве организаторима акције, Драгану Вукобратовићу на број 065 545 676 и Данки Петровић на број 066 317 756 гдје ће добити више информација.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име