ТЕГЕЛТИЈА У ЛАКТАШИМА: НАСТАВИЋЕМО ПРУЖАТИ ПОДРШКУ ДАЉЕМ РАЗВОЈУ ЛАКТАША

0
149

Савјет министара БиХ наставиће да помаже реализацију пројеката значајних за побољшање услова живота у општини Лакташи, а један од њих је водоснабдијевање, закључено је данас на састанку предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије и начелника општине Лакташи Мирослава Бојића.

Тегелтија је након састанка истакао да су Лакташи узор за локалне заједнице у Републици Српској, поготово у привлачењу инвестиција.

Он је навео да је на састанку разговарано о пројектима који су до сада реализовани на подручју Лакташа, али и о оним који ће бити реализовани.

“Можемо помоћи у реализацији пројекта који се односи на систем водоснабдијевања. За овај пројекат су неопходна и међународна финансијска средства, што радимо у Савјету министара”, рекао је новинарима Тегелтија.

Он је напоменуо да Савјет министара подражава и реализацију мањих пројеката који се односе на културу и спорт.

“Сигуран сам да ће садашње руководство Лакташа оставити печат у развоју ове општине, а Савјет министара ће помоћи у складу са могућностима”, додао је Тегелтија.

Бојић је истакао да је изузетно значајно што Савјет министара подржава реализацију пројеката у општини Лакташи.

“Разговарали смо о пројектима значајним за општину, од пословних зона до проширења вртића у Лакташима и изградњи спортске дворане у школи у насељу Kлашнице. Приоритет јесте водоснабдијевање и изградња канализационе мреже, односно све што смо од пројеката почели да реализујемо”, рекао је Бојић и додао да је Савјет министара до сада за водоснабдијевање уплатио 92.000 KМ, а вриједност пројекта је 365.000 KМ.

Он је подсјетио да Лакташи имају подршку и институција Републике Српске.

“Наставићемо добру сарадњу са институцијама Српске и Савјетом министара у реализацији значајних пројеката. То ће утицати на развој општине Лакташи”, каже Бојић.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име