ОДМРЗАВАЊE МЕСА НА ВИСОКОЈ ТЕМПЕРАТУРИ МОЖЕ БИТИ РИЗИЧНО

0
34

Залеђено месо прије кухања прво морате одледити, а то најчешће радите остављајући га на радној плочи неколико сати.

Међутим, овај поступак може бити ризичан током топлих љетних дана.

Иако на тај начин се нећете морати бринути о нуспојавама одмрзавања меса у микровалној или другим сумњивим мјестима у кухињи. Умјесто тога, може се природно отопити сједећи неко вријеме на собној температури.

Међутим, током љетних дана може доћи до озбиљних проблема ако предуго одмрзавате месо на радној површини на високој температури, јер када се смрзнута храна остави дуже од два сата, то може довести до брзог повећања раста бактерија.

Смрзнута храна је такође опасна када температура досегне више од 40 степени, јер се тада бактерије могу брзо размножавати у храни.

Иако је месо смрзнуто, оно ће остати сигурно, а бактерије у њему остаће у мировању, али како се месо почне одмрзавати, бактерије ће почети постајати активне. Стручњаци наводе да месо никада не одмрзавајте на пулту, јер оно може постати опасно након два сата или један сат у топлијим љетним мјесецима због ризика од брзо растућих бактерија.

Ако желите одмрзнути месо за вријеме топлог љетног дана или било којег дана када је ваша кухиња топлија од 40 степени, можда би било најбоље потражити другу могућност.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име