ПЕТ РАЗЛОГА ЗАШТО ТРЕБАМО ЈЕСТИ ЛУБЕНИЦУ

0
35

Лубеница је једна од омиљених љетних посластица.

Савршено је освјежење за вријеме врућина.

Нажалост, лубеница, је једна од намирница које нема кроз цијелу годину стога се љети додатно веселимо како би могли уживати у слатким лубеницама, преноси портал Wall.

Једење лубенице има небројено пуно бенефита,а ми смо у наставку издвојили оне најважније.

  1. Хидратација

Сви знамо како је врло битно пити довољну количину воде, нарочито за вријеме високих температура, како не би дехидрирали. Понекад је напорно попити више од двије литре воде дневно зато вам је лубеница одличан савезник у хидратацији јер је препуна воде.

  1. Савезник у мршављењу

Управо због високог ђела воде који износи и преко 90% лубеница је врло нискокалорично воће. Одличан је снацк који ће вас заситити, а аминокиселине које се налазе у лубеницама помоћи ће у бржем сагоријевању масноћа.

  1. Позитиван утицај на здравље

Лубеница има јако пуно позитивних ефеката на ваше здравље. Учестало конзумирање лубенице може вам помоћи ојачати ваш имунолошки сустав и кости, због ње ће срце боље куцати. Такође она може смањити ризик оболијевања од рака јер лубеница има и противупална средства.

  1. Побољшана сексуална активност

Лубеница је један од одличних природних афродизијака. Због цитрулина, који можете пронаћи у лубеницама, она у вашој прехрани може дјеловати као природна виагра.

  1. Beauty efekt

Kожу није довољно хидратизовати само извана већ и изнутра. Због витамина А и Ц, који се налазе у лубеници, биће потакнуто стварање колагена који је заслужан за лијеп изглед коже и косе.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име