ВАСКОВИЋ “ОПЛЕО” ПО СТАНИВУКОВИЋУ: ОСАМ МЈЕСЕЦИ ТОТАЛНЕ КАТАСТРОФЕ

0
290

Контраверзни новинар Слободан Васковић, јавности познат по текствима усмјереним против Милорада Додика и СНСД-а, овог пута се обрушио на градоначелника Бања Луке Драшка Станивуковића.

“Саставни дио политичке културе је да се новој власти да одређено вријеме како би показала шта зна. Уобичајено је да се прва оцјена квалитета рада носилаца јавних функција даје по протеку првих 100 дана мандата. Ја сам у конкретном случају био нешто флексибилнији, па сам за давање прве оцјене рада Драшка Станивуковића, градоначелника Бањалуке, сачекао да прође осам мјесеци. Морам признати да је тих осам мјесеци за мене било поприлично мучно” – написао је Васковић у свом тексту.

Васковић истиче да је био врло стрпљив и сачекао пуних осам мјесеци да оцјени рад актуелног градоначелника, иако је већ у првих мјесец дана његовог мандата био свјестан о каквој оцјени ће се радити, односно о чистој нули.

“Својевремено сам жестоко критиковао Радојичића због запошљавања личног фотографа у Градску управу. Умјесто да истом да отказ, Станивуковић је одмах по преузимању власти пригрлио тог истог фотографа, те тиме показао не само да је подједнако самозаљубљен попут Радојичића, него и да има намјеру четворогодишњи мандат протраћити “хватајући најбоље фото кадрове”. Нажалост, то се убрзо и потврдило, јер Станивуковић не пропушта да „ухвати добар кадар“ чак ни на гробљима, што заиста дјелује морбидно” – навео је Васковић.

Васковић се дотакео и кабинета градоначелника Бања Луке. “Он је свој кабинет саставио од некакве дјечурлије, без икаквих референци. Један од тих Станивуковићевих „вундеркинд балаваца“ је Бојан Kресојевић, познат по пропалом пројекту „Kено“. Питање кабинета је врло важно питање, јер од квалитета најближих сарадника по правилу зависи и квалитет рада градоначелника. У Станивуковићевом случају је то питање пресудно, јер је само са квалитетним и озбиљним сарадницима, стручним особама, могао да покрене ствари напријед”, додао је Васковић.

На крају, Васковић је закључио да Драшко Станивуковић није дорастао позицији градоначелника Бања Луке.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име