ПОЛОВНА ВОЗИЛА У БИХ СКУПЉА 15-20% У ОДНОСУ НА ПРОШЛУ ГОДИНУ

0
40

САРАЈЕВО, БАЊАЛУKА – Због несташице ауто-дијелова, али и повећане потражње за аутомобилима на свјетском тржишту, дошло је до поскупљења половних аутомобила у свијету, што се одразило и на Босну и Херцеговину, те су цијене половних возила кренула према горе.

Kако су за “Независне” рекли стручњаци из ове области, већ се осјети поскупљење половних аутомобила на тржишту у БиХ.

Харис Муратовић, предсједник Удружења овлаштених заступника и трговаца аутомобила при Привредној комори ФБиХ, навео је за “Независне” да је истина да су порасле цијене половних, али и нових аутомобила.

“Цијене расту из разлога што су их прошле године у периоду пандемије сви оборили не би ли наставили продају аутомобила. Сада је повећана потражња за аутомобилима и цијене расту јер прате захтјеве тржишта”, казао је Муратовић.

Нагласио је да је други разлог поскупљења недостатак одређених компоненти, односно дијелова за аутомобиле.

“И фабрике широм свијета су радиле смањеним капацитетом и сада имају велике наруџбе и потражњу за тим дијеловима тако да и то диктира цијену. Све испоруке касне. Рецимо, од наруџбе до испоруке аутомобила некада је требало највише 90 дана, а сада се чека минимално 120 дана. Људи који су прошле године хтјели да купе ауто одгодили су то због пандемије вируса корона”, рекао је Муратовић.

Навео је да је тренутно велико повећање продаје аутомобила, како нових, тако и половних.

“Велики потенцијал је и на рентакар кућама. Оне прошле године са лагера нису повукле 600-700 аута, док је сада ситуација другачија”, закључио је Муратовић.

Жељко Василић из Ауто-салона “Браћа Ђукић” из Дервенте рекао је да је дошло до поскупљења половних аутомобила највише због поскупљења на свјетском тржишту.

“Ово није само случај код нас, него и у региону. У разговору са колегама из Црне Горе, Хрватске и Србије сазнао сам да је и код њих иста ствар, односно да је и код њих дошло до поскупљења”, навео је Василић.

Према његовим ријечима, ово поскупљење се креће од 15 до 20 одсто у зависности од модела аута, али сматра да ће у наредном периоду доћи до још виших цијена половних аута.

“Kад купујемо возила у Француској или Њемачкој, осјети се да је дошло до поскупљења. У Њемачкој је и све мање аута на лизингу, некада је било око 3.000, а сада имају 500-600 и можда је тај недостатак половних аутомобила један од разлога поскупљења”, истакао је Василић.

Горан Радивојац, економски аналитичар, истакао је да је поскупљење половних аутомобила узроковано поскупљењем на глобалном тржишту и смањењем производње.

“Реално је очекивати да ће се производња селити ка неким дијеловима Европе, а најпразнији простор је ту Балкан, па тако БиХ мора тражити своје мјесто у тим процесима иначе ће доћи до још већег поскупљења. Ово је процес који неће трајати само мјесец-два, него неколико година”, нагласио је Радивојац.

Додао је да је више фактора проузроковало поскупљење јер не поскупљују само половни аутомобили, ту су и храна, жељезо и готово сви остали производи.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име