МЛАДЕН МИЛАНОВИЋ – КАЈА ПОДИЖЕ НОВУ ЦРКВУ У БРАТУНЦУ

0
250

Власник „Нове Банке“ Младен Милановић Kаја, финансираће изградњу нове цркве у Братунцу.
Kако каже Милан Ћурлић, Милановићу ово није први пут да поможе у изградњи вјерских објеката. Он је прије нешто вше од двије године, био ктитор Храма Светог Саве у Мркоњић Граду.

„Kада је срушена црква, односно, она се измјешта из дворишта Фате Орловић, то сам рекао Младену Милановићу, а он је казао да је чуо да су се ту дуго година водили спорови и да је нажалост епилог срушена црква. Милановић ми је рекао да ће он да сагради исту ту цркву у Братунцу и да ће тражити благослов владике Хризостома. Оно што знам, јесте да је владика Хризостом већ одредио локацију заједно са општином Братунац и да је благословио изградњу тог храма, и да ће бити идентичан оном што је срушен. Милановић је рекао да ће он сносити све трошкове изградње храма и да нико не треба да скупља било какву помоћ јер то је још један у низу вјерских објеката који ће он да гради. Прије можда двије године, били смо свједоци једног прелијепог храма у Мркоњић Граду којег је саградио. Kада је завршио градњу тог храма, он је рекао да неће стати на пројектима изградње вјерских објеката и да је радостан што ће добити благослов владике Хризостома да управо он гради цјелокупан објекат и да ће то бити један у низу таквих објеката које он гради“, изјавио је Ћурлић за АТВ.

Милановић је до сада учествовао у бројним хуманитарним акцијама, а поред изградње вјерских објеката, 2018. године изградио је и кућу петочланој породици из Челинца.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име