МЛАДИЋ ИЗ ХАГА ПОРУЧИО: БУДИТЕ ЈЕДИНСТВЕНИ И САЧУВАЈТЕ СРПСКУ

0
99

Некадашњи командант Главног штаба Војске РС Ратко Младић поручио да је важно да се сачува Република Српска, јер је она тековина борбе, што не може промијенити никаква пресуда, те да српски народ буде јединствен, пренио је генералов син Дарко Младић.

Након посјете оцу послије изрицања правоснажне пресуде у Хагу, Дарко Младић је рекао да је генерал добро и да је био миран и сталожен, као и увијек у тешким тренуцима.

„Често је за себе говорио да је најбољи када је најгоре. Пркосно је расположен, рекао је да поручим свима да би био забринут да су га ослободили“, рекао је Дарко Младић за РТРС.

Ратко Младић је рекао да га је НАТО осудио због тога што је бранио свој народ и спријечио планове Алијансе да Србе протјера са вјековних огњишта.

Генерал Младић је поручио да се сачува Српска, јер је њу створио народ и да су за њу изгинули њени најбољи синови.

Дарко Младић је пренио да је генерал захвалан на томе што је предсједавајућа Жалбеном вијећу, судија Приска Матимба Нијамбе из Замбије, издвојила своје мишљење и показала изузетну храброст да се супротстави хашком механизму који суди по унапријед написаним аршинима, дијели жртве на подобне и неподобне, команданте на злочинце и хероје…

„Народ је прозрео њихови намјеру давно и никаква сила не може да натјера да неистина постане истина“, рекао је Дарко Младић.

Жалбено вијеће Хашког трибунала потврдило је доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Одлуке су донесене уз изузете ставове судије Нијамбе, која је по свакој тачки имала позитива мишљења о жалбама Младићеве одбране и другачије ставове од остатка Жалбеног вијећа.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име