РАДОЈИЧИЋ ОСТАВИО „ПЛУС“ У ГРАДСКОЈ КАСИ У ИЗНОСУ ОД 6,87 МИЛИОНА КМ

0
76

Бивши градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оставио је суфицит у градској каси од 6,87 милиона KМ, показује Kонсолидовани извјештај о извршењу буџета за 2020. године.

У извјештају, који ће бити разматран на сутрашњој сједници Скупштине града, наводи се да је остварен „плус“ у градској каси у наведеном износу, чиме је, према приказаном, настављен тренд узаступног суфицита, који је оствариван од 2016. године, кад је Радојичић преузео дужност.

– Исказани нераспоређени суфицит износи 6,87 милиона KМ, а овакав резултат остварен је захваљујући повећаним приходима (102 одсто у односу на план), те смањеним расходима – наводи се у извјештају.

Према подацима Градске управе, рекордан суфицит остварен је и поред високог нивоу улагања у капиталне инвестиције, у које је у прошлој години из градске касе уложено 34 милиона KМ, без средства која су обезбијеђена грантовима и пројектима Владе Републике Српске и донатора.

У извјештају се наводи да су позитивни трендови започели 2016. године, кад је остварен суфицит од 1,1 милион KМ, да би се наставио у идућим годинама (2017. године – 9,1 милион KМ, 2018. – 8,2 милиона KМ, 2019. године – 5,5 милиона KМ).

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име