ГОДИНА ДАНА ЗАТВОРА ЗА САУЧЕСНИКА УБИСТВА ДУШКА САВАНОВИЋА ИЗ ЛАКТАША

0
184

Милан Ђурђевић (43) из Лакташа осуђен је на годину дана затвора након што је признао кривицу по оптужници која га терети да је са мјеста злочина кући одвезао суграђанина Далибора Чамбера (47), оптуженог да је у Трну 31. децембра прошле године убио Душка Савановића (24) и ранио Алексу Бабића (22).

Пресуду Ђурђевићу изрекао је данас Окружни суд у Бањалуци, односно Судско вијеће којим је предсједавао судија Драган Улетиловић.

Улетиловић је казао да је Суд приликом одмјеравња казне као олакшавајуће околности цијенио признање оптуженог, али и кајање и неосуђиваност.

Подсјетимо, како су „Независне новине“ раније објавиле, по оптужници, Чамбер и Ђурђевић су мерцедесом Ц, за чијим воланом је био Ђурђевић, дошли на бензинску пумпу, а по изласку из возила дошло је до вербалног сукоба са Савановићем и Бабићем који су на пумпу дошли мерцедесом ГЛK 220.

Тада је, додаје се, дошло до физичког обрачуна па је Чамбер извадио пиштољ „ЦЗ“, калибра девет милиметара, за који нема оружни лист, нити дозволу за ношење.

Према оптужници, испалио је хитац према Мерцедесу ГЛK који је погодио задњи лијеви точак, а Савановић и Бабић су сјели у возило и покушали да оду, али их је Чамбер зауставио.

Бабић је, додаје се, изашао из возила и Чамбер је према њему испалио хитац и погодио га у лијево стопало. Kако се наводи у оптужници, Бабић је кренуо да се удаљава и Чамбер га је пратио, а затим га је Савановић ударио и оборио.

Чамбер је, наводи се, пао леђима на тло и из тог положаја је испалио трећи хитац према Савановићу, који је био окренут леђима и удаљен два до три метра од њега. Савановић је задобио прострелну рану карлице и трбуха, усљед чега је дошло до масивног унутрашњег искрварења. Санитетом је превезен у Ургентни центар УKЦ РС гдје је подлегао од посљедица рањавања у 23.50 часова.

Ђурђевић је, како се наводи у оптужници, одвезао Чамбера с мјеста злочина како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име