ДОДИК НАЈАВИО НОВЧАНУ ПОМОЋ ЗА ВАСКРС СВИМ ПЕНЗИОНЕРИМА И БОРЦИМА

0
128

Предсједник СНСД-а Милорад Додик најавио је данас једнократну помоћ пензионерима и борцима.

Додик је рекао да је приједлог који ће Влада Српске током седмице разматрати да пензионери који примају пензију у износу до 415 KМ једнократно исплати 80 KМ помоћи поводом васкршњих празника.

„За пензионере који примају изнад тог загарантованог износа, биће исплаћено 50 KМ. То све укупно износи 15,6 милиона KМ“, рекао је он на конференцији за новинаре.

Додик је навео да би борци од прве до пете категорије који су незапослени или имају примања до 500 KМ требало да добију 100 KМ једнократне помоћи.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је одлука о једнократној помоћи пензионерима за предстојеће празнике у склопу дугогодишње политике власти о редовном и ванредном усклађивању пензија у Српској.

Она је на конференцији за новинаре у Бањалуци пожељела пензионерима да им празници прођу у добром здрављу и атмосфери и захвалила им за стрпљење у овом тешком периоду епидемије.

Цвијановић је нагласила да ове одлуке о једнократним помоћима пензионерима и борцима од прве до пете категорије такође показује да постоји финансијска стабилост Српске.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име