ЛАКТАШИ: КОМШИЈИ НАКОН УБИСТВА СКИНУО ВЕШ И БАЦИО ГА У БУНАР

0
395

Двадесеттрогодишњи Богдан Вајукић из Лакташа оптужен је за тешко убиство комшије Гојка Веселића (76), чије је тијело након убиства убацио у бунар у мјесту Kољани.Против Вајукића је оптужницу подигло Окружно тужилаштво у Бањалуци, а потврдио Окружни суд у овом граду.Према оптужници, злочин се десио 24. јануара у периоду од 18.30 до 19.30, у мјесту Kољани у кући убијеног Веселића. Након вербалног сукоба с оштећеним, Вајукић га је физички напао, више пута ударио затвореним песницама у предјелу главе и тијела и пригњечио га у предјелу предње стране доње трећине грудног коша и трбуха.


“Усљед тога је дошло до поремећаја дисања због обостраног вишеструког прелома ребара, нагњечина ткива плућа и расцјепа пречаге те следственог продора танког цријева у лијеву половину грудне дупље, због чега је наступила смрт оштећеног”, наводи се у оптужници.

Вајукић се наредног дана вратио у кућу оштећеног, гдје је пронашао његово беживотно тијело, те је, према оптужници, с њега скинуо доњи веш, након чега је тијело бацио у бунар у дворишту његове породичне куће.Подсјетимо, Вајукићу суди у Окружном суду Бањалука због разбојништва из 2018. године, које се догодило у мјесту Милошевци, код Лакташа.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име