РАЗМАТРА СЕ ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА ПРОСВЈЕТНИМ РАДНИЦИМА

0
61

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да ће у наредна два мјесеца бити размотрена могућност повећања плата просвјетним радницима, у складу са ставовима синдиката и Владе Српске.

Тривићева је напоменула да се разматра могућност о повећању плата, не само у просвјети, него и у другим дјелатностима у Републици Српској.

“У континуитету сарађујемо са Синдикатом образовања и културе Српске, те смо и у протекле три године радили на повећању плата у образовању, али због пандемије вируса корона нисмо о томе одлучивали, док се не стекну потребни услови”, рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Kада је ријеч о настави за средњошколце која се тренутно одвија онлајн, Тривићева је рекла да ће Републички штаб за кризне ситуације крајем седмице разматрати да ли су створени услови да се средњошколци врате у школске клупе.

“То ће бити један од приједлога Министарства просвјете и културе, те ћемо, уз консултације са струком, донијети коначну одлуку”, рекла је Тривићева.

Говорећи о захтјеву Синдиката да буде смијењен директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић, Тривићева је рекла да су закључци Синдиката у вези са тим послати Одбору за кадровска питања, који је надлежан за испитивања и процедуре око именовања, те да је ресорно министарство урадило шта је у његовој надлежности.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име