НАКОН 30 ГОДИНА ОСЈЕКЛА НОКТЕ ДУГАЧКЕ 7 МЕТАРА

0
50

Носилац Гинесовог свјетског рекорда, Ајана Вилијамс из Хјустона у САД-у, прошлог се викенда и службено растала од својих огромних ноктију, према веб страници Guinness World Records.

Ајана је иначе жена с најдужим ноктима на свијету на обје руке, а оборила је и властити рекорд у најдужим ноктима на рукама с новом дужином од 733,55cm, колико су јој измјерили прије него су их одрезали.

Резање ноктију обавила је дерматологy Алисон Ридингер из Тринити Виста у Тексасу, а како би одрезала подуже нокте ове рекордерке, користила је електрични ротацијски алат.

Ајани је ово први пут да је одрезала нокте још од 90-их година, па јој је овај подухват био и велико емоционално искуство. Наиме, 2017. године је први пут била службено забиљежена у Гиносовој књизи рекорда због дужине својих ноктију. У то вријеме су њезини нокти били дугачки 576,4 cm, а за маникуру јој је требало око 20 часова и преко двије бочице лака.

Такође, Ајана се суочавала и са свакодневним потешкоћама због претјеране дужине па није могла обављати неке активности попут прања суђа и стављања плахти на кревет.

У посљедње вријеме требале су јој три или четири бочице лака да би их цијеле налакирала.

„Kада сам у близини дјеце, они ми често приђу и питају: ‘То су твоји нокти?!’, а ја им кажем: ‘Да’. Онда их ја питам: ‘Kолико имаш година?’, а они обично кажу: ‘Имам седам или десет година’ и ја на то одговорим: ‘Погодите колико су стари моји нокти? Имају отприлике 28-29 година! Старији су од тебе!“, изјавила је Ајана.

Иако је најновије Ајанино мјерење ноктију оборило њен некадашњи рекорд, рекорд у најдужим ноктима на рукама на свијету (женска категорија) и даље држи Ли Редмонд (САД), која их је почела узгајати 1979. године, а укупна дужина им је била 8,65 метара. Ајанини нокти ће бити сачувани и изложени у „Риплеy’с Вјеровали или не!“ музеју у Орланду на Флориди, пише Indian Express.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име