РЕПУБЛИЧКИ ШТАБ: ОТВАРАЈУ СЕ ФИТНЕС ЦЕНТРИ И КЛАДИОНИЦЕ

0
86

Републички штаб за ванредне ситуације донио Закључак којим се од четвртка, 8. априла допушта рад фитнес центрима (фитнес клубови, боди – билдинг клубови и слични објекти), као и рад свим приређивачима игара на срећу.
Републички штаб данас је разматрао и могућност да се од наредног понедјељка настави одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 6. до 9. разреда основних школа, као и одвијање васпитно-образовног рада у просторијама средњих школа и високошколских установа.

Штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о организовању процеса рада јавних здравствених установа за вријеме трајања ванредне ситуације изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.

Њиме се уређује организовање процеса рада и ангажовање особа запослених у јавним здравственим установама Републике Српске, распоред радног времена, кориштење одмора између два узастопна радна дана, седмичног одмора и годишњег одмора за вријеме трајања ванредне ситуације изазване пандемијом короне.

Донесена је и наредба којом наређује Штабу за ванредне ситуације Града Бањалука да предузме све што је неопходно да се омогући редовно чишћење града и одвоз отпада, а све с циљем спречавања угрожавања животне средине и нарушавања здравља становништва.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име