ИСПОВЈЕСТ МАЈКЕ (17) КОЈА ЈЕ ЗАТРУДНИЛА У 13. ГОДИНИ (ВИДЕО)

0
96

Меди Ламберт (17) из Тексаса мајка је трогодишње Еверли, за коју данас каже да јој је спасла живот, упркос томе што је у почетку размишљала да је се одрекне.

Остала сам трудна када сам имала 13 година. Размишљала сам о абортусу, о усвајању, али буквално у секунди када сам видјела снимак ултразвука помислила сам: “Не могу да је се одрекнем” – каже Меди.

Меди није била спремна за злостављање када је донијела одлуку да тако млада задржи бебу, преноси Сан.

– Kад сам затруднила, толико сам се плашила реакција околине и заправо биле су негативне. Много мржње је било усмјерено ка мени. Говорили су ми да уништавам себи живот, неко ми је чак послао поруку која је гласила: “Надам се да ћеш умријети на порођају”. Људи су ми слали линкове до адреса клиника за абортус. Покушала сам да се не фокусирам на то и рекла себи да ми та негативност не чини живот – испричала је.

Додаје да је мржња натјерала да буде боља и пожељела је да докаже свима да ће бити добра мајка, упркос томе што је тако млада. Еверли јој је, каже, побољшала живот.

– Не да га је промијенила, већ ми је и спасла живот. Борила сам се са депресијом, покушала сам самоубиство када сам имала 13 година, прије него што сам затруднила. Мучила сам се да пронађем своје мјесто под сунцем и питала се шта је смисао мог живота, а она ми је дала разлог да се борим – каже Меди.

Ајзак, Еверлин отац, имао је само 15 година када је сазнао да ће постати родитељ. Није је видио у првих десет мјесеци њеног живота, инсистирајући на тесту очинства, али како каже, сада се каје.

– Kада је Меди открила да је трудна, имао сам 15 година. Мислио сам да је то шала и осјећао сам се уплашено. Стварно сам се плашио – додаје он.

Ајзек је сада отац каквог Еверли заслужује, а пар дијели своје родитељске савјете и бисере на Јутјубу, не обраћајући пажњу на негативне коментаре.

– Толико људи ми говори да сам лоша мајка само зато што сам тинејџерка, али имам исти родитељски капацитет као било ко други. Добра мајка је она која жртвује све због свог дјетета, а ја сам цијело детињство пропустила. Урадила бих све за њу, она је мој цијели свијет – закључује Меди, преноси Блиц.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име